Masarykův ústav vyšších studií ČVUT

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 4 reakce 4864 přečtení
milan28.02.2015 19:57
Ahoj, je tady někdo kdo studuje na týhle fakultě? Konkrétně by mě zajímal obor - řízení a ekonomika průmyslového podniku. Chtěl bych se věnovat ekonomii, tak jestli je tenhle obor vhodný, případně další poznatky - spokojenost apod.. Líbí se mi taky, že to patří pod čvut, což je škola s dobrým jménem.
  • Pindík02.03.2015 23:00
    Náročnost na MÚVS je prej docela nízká (je tam kámoš z gymplu a prej celkem pohodička), oproti třeba FITu nebo FJFI to bude asi celkem flákárna. Úroveň těžko soudit, je to ještě stále takovej zárodek ve vývinu, absolventy ještě snad ani nemá, prostory jsou celkově spíš špatný, výuka taky nic moc, ale je to ČVUT, takže se nedivím, že se tam pytlíkuje tolik lidí, dá se říct, že jestli to nezavřou, tak to nějakou tu budoucnost jistě má..., ale cílí to teda na průmyslový podniky..., at už ten personální management nebo ten druhej obor, to ale nevidím jako nevýhodu, nějak vymezit se ta škola musela a když už je to pod ČVUT, tak je to celkem logický, že to bylo právě takto. Snad to časem nespadne do stejnýho bahna průměrnosti jako Fakulta podnikatelská na VUT, který se v Brně přezdívá nejlehčí gympl.
    • milan03.03.2015 17:49
      Díky za odpověď, celkem mě to tam láká, ale nevim no. Četl jsem už taky někde, že úroveň nic moc. Když tak počkám, jestli neodpoví ještě někdo. Jinak bych asi volil ČZU.
      • Pindík04.03.2015 09:47
        No, nevím..., ČVUT má lepší jméno než ČZU, ale těžko říct, jak jsou na tom s úrovní ty jednotlivý obory..., přece jenom obor provoz a ekonomika na ČZU zní přece jen šířeji než řízení v průmyslovým podniku, ale zas je to zemědělská univerzita a všichni víme, co si myslí masa o hnojárnách - že na hnojárny jde ten intelektuální odpad. Kdežto většina ti dnes jistě řekne, jak je super, že jsi na ČVUT, bo většinou ještě moc nemaj páru, jak moc mimo s náročností oproti zbytku ten MÚVS vlastně je.
        • Inkvizitor04.03.2015 11:53
          Masa personalistů vesměs ČZU pokládá za stále mnohem lepší variantu než všechny možné soukromé "vysoké" školy. Ale asi máš pravdu, že pověst ČVUT může absolventům MÚVS hodně pomáhat, i kdyby za pověstmi o nízké náročnosti bylo víc než jen antipatie, které zhusta pociťují "skuteční inženýři" vůči "inženýrům ekonomie".

Web: https://www.youtube.com/watch?v=xg4AHoBJgvY

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 10.09.2026 10:24:16.