Co obsahuje design a IT najednou? 😊

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 2 reakce 455 přečtení
Robert27.12.2014 12:52
Dobrý den, potřebuji od Vás poradit 😊

Přemýšlím o výběru vysoké školy a také o oboru. Jsem kreativní člověk se zálibou v nových technologiích a počítačích. Baví mě navrhovat nové aplikace a hry, vytvářet je ale zároveň je i graficky vybavit (také rád maluji). Studium pouze grafického designu mě ale bude opravňovat pouze k "vybarvení" těchto aplikací a her, čili nebudu mít nad nimi tu vedoucí pozici, pozici toho, kdo hru/aplikaci vytvořil. Studium IT zase nebude obsahovat tu grafickou kreativitu. Hledám něco, kde bych mohl uplatnit kreativitu, design věcí/programů, zálibu v technologiích, zálibu ve tvoření ale také výtvarnou činnost. Ve finální podobě také management. Stručně nakonec, rád bych produkt vytvořil, jak graficky, tak logisticky.

Poradíte mi prosím, jaký obor by se pro mě hodil? 😊

Email: E-mail
  • Tomáš01.01.2015 21:50
    Možná hledat obory obsahující v názvu "multimédia", např. https://www.fit.cvut.cz/student/bakalar/web-multimedia

Jinak bych doporučil ještě hodně o té kombinaci popřemýšlet, podiskutovat s lidmi z oboru, případně s lidmi z VŠ na dnech otevřených dveří. Nezdá se mi to moc praktické, lepší je být borec v jednom oboru, a ten druhý vzít samostudiem, jako hobby.
  • Inkvizitor02.01.2015 08:49
    Pokud si skutečně věříš, můžeš pouvažovat o kombinaci dvou oborů a dvou školách. Některé předměty rozvíjející výtvarný talent měli, pokud si dobře vzpomínám, možnost navštěvovat kolegové studující (aplikovanou?) informatiku na FI MU v Brně.

Web: https://www.youtube.com/watch?v=5vUSZASQ1Nc

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 08.09.2026 20:37:28.