Máte někdo zkušenosti se studiem oboru zdravotnický laborant? Zvažuju FaF v Hradci nebo FBMI na Kladně, na obojí mám šanci se dostat bez přijímaček, Kladno mám blíž, Hradec je určitě prestižnější, ale asi i náročnější..
Budu ráda za každou radu a zkušenost. Díky Kate
-
I Inkvizitor27.02.2014 22:43 V tomto případě je to v zásadě wuřt, protože ani jedna škola není vyloženě špatná (i když k FBMI slýchám výhrady). Jde o obor připravující spíše pro poměrně rutinní činnost, takže volba školy je zde z hlediska budoucího uplatnění spíše jen formální záležitostí.-
K Kate28.02.2014 10:12 Díky za odpověď. Já jsem slyšela, že ten Hradec je obecně dost náročný (mám hlavně zprávy o studiu farmacie ve srovnání s Brnem), ale zase je tam případně i navazující Mgr. studium na toho laboranta. Na Kladně jsem se byla podívat na DOD a docela se mi tam líbilo, jen mám pocit, že ten obor tam nemá vůbec tradici, tak nevím, zda být průkopníkem. Jaké výhrady se dají slyšet k FBMI?
-
-
P Petr01.03.2014 11:13 Ahoj, já taky uvažuju o laborantovi v Hradci, o tom Kladně jsem ani nevěděl. Je tu někdo, kdo má zkušenosti přímo z Hradce - náročnost, klady a zápory?-
E Ewa18.03.2014 23:12 Ahoj, sice jsem studentkou oboru Zdravotní laborant v HK, ale jsem tu krátce čili jsem teprv v prváku. Studium je pro mě docela náročné a přitom mám vadu sluchu. Takže nevím, co vám mám říct... Třeba zvládnete. Každopádně Hradec je určitě prestižnější. V HK nemusím vytvořit vlastní rozvrh hodin, což pro mě je to výhoda - můžu se setkat každý den se svoji skupinou. (Nevím, jak to chodí v Kladně, asi taky). Někdy mám volno celý den(třeba v zimním semestru jednou za 14dní v úterý nebo v pátek a v letním semestru jednou za 14 dní v pátek). Můžu vám ukázat rozvrhy hodin. Na některých přednáškách jsou i farmaceuti.
Email: E-mail
-
Napsat odpověď
Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 06.09.2026 19:43:16.