Zdravotnický laborant FaF CUNI nebo FBMI CVUT

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 7 reakcí 2584 přečtení
Kate27.02.2014 20:10
Máte někdo zkušenosti se studiem oboru zdravotnický laborant? Zvažuju FaF v Hradci nebo FBMI na Kladně, na obojí mám šanci se dostat bez přijímaček, Kladno mám blíž, Hradec je určitě prestižnější, ale asi i náročnější..
Budu ráda za každou radu a zkušenost. Díky Kate
  • Inkvizitor27.02.2014 22:43
    V tomto případě je to v zásadě wuřt, protože ani jedna škola není vyloženě špatná (i když k FBMI slýchám výhrady). Jde o obor připravující spíše pro poměrně rutinní činnost, takže volba školy je zde z hlediska budoucího uplatnění spíše jen formální záležitostí.
    • Kate28.02.2014 10:12
      Díky za odpověď. Já jsem slyšela, že ten Hradec je obecně dost náročný (mám hlavně zprávy o studiu farmacie ve srovnání s Brnem), ale zase je tam případně i navazující Mgr. studium na toho laboranta. Na Kladně jsem se byla podívat na DOD a docela se mi tam líbilo, jen mám pocit, že ten obor tam nemá vůbec tradici, tak nevím, zda být průkopníkem. Jaké výhrady se dají slyšet k FBMI?
      • Inkvizitor28.02.2014 12:08
        No, že vedle svého "hlavního" oboru si akreditují i obory, které mají zajištěné přílišným počtem spíše jen formálně zaměstnaných akademiků, takže ve výsledku jde spíše o "lepší" VOŠ než o vysokou školu.
  • Petr01.03.2014 11:13
    Ahoj, já taky uvažuju o laborantovi v Hradci, o tom Kladně jsem ani nevěděl. Je tu někdo, kdo má zkušenosti přímo z Hradce - náročnost, klady a zápory?
    • Ewa18.03.2014 23:12
      Ahoj, sice jsem studentkou oboru Zdravotní laborant v HK, ale jsem tu krátce čili jsem teprv v prváku. Studium je pro mě docela náročné a přitom mám vadu sluchu. Takže nevím, co vám mám říct... Třeba zvládnete. Každopádně Hradec je určitě prestižnější. V HK nemusím vytvořit vlastní rozvrh hodin, což pro mě je to výhoda - můžu se setkat každý den se svoji skupinou. (Nevím, jak to chodí v Kladně, asi taky). Někdy mám volno celý den(třeba v zimním semestru jednou za 14dní v úterý nebo v pátek a v letním semestru jednou za 14 dní v pátek). Můžu vám ukázat rozvrhy hodin. Na některých přednáškách jsou i farmaceuti.

Email: E-mail
      • Petr29.03.2014 10:03
        Teď jsem někde slyšel, že v tom Hradci je velká "úmrtnost studentů", ale nevím, kde to ověřit. Kladno teprve s tím oborem začíná, tak fakt nevím..
        • Mariana31.03.2014 18:08
          Napiš mi prosím na email. Odpovím ti to v mailu.

Email: E-mail

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 06.09.2026 19:43:16.