BIOCHEMI UK x UP ??

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 2 reakce 308 přečtení
CCC04.05.2013 10:27
Ahoj,
mám takový dotaz na zkušenější biochemiky..
Rozhoduji se mezi biochemií v Praze na Karlovce a biochemií v Olomouci na UP.
Slyšela jsem, že UP je více na rostlinky, je to pravda?

Máte prosím někdo zkušenosti s tímto oborem - případně kterou univerzitu byste mi více doporučili? Víte jak je to s výměnnými pobyty v zahraničí - na které z těchto škol je větší pravděpodobnost, že se dostanu do zahraničí??

Děkuju za vaše rady!
CCC
  • Inkvizitor06.05.2013 14:19
    Zrovna tohle je docela těžká volba, protože PřF UPOL jede, rozhodně je srovnatelná s PřF UK.
    Trend PřF UPOL (ale nevím, zda postihl i biochemiky) je od počátku úzká specializace, což na jednu stranu znamená konkurenční výhodu při boji o vědecké místo doma i v zahraničí, ovšem na druhé straně to znamená zúžení obzorů a tím pádem horší uplatnění jako "rutinní biochemik" (navíc třeba mě osobně by úzká specializace vyloženě otravovala). Výhodou UK je možnost většího záběru, větší klinická základna pro spolupráci a lepší "jméno školy" ve světě.
    Osobně bych volil UK, ale je to na tvých preferencích, ani jedna volba není špatná.
    • CCC09.05.2013 17:13
      Dekuju, za radu.. 😊
      Hodne casto slycham, ze biochemie je lepsi na UK, ale jsem rada, ze jsi me utvrdil v mem tnazoru, ze uroven je srovnatelna.
      Dekuju 😉

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 10.09.2026 10:24:16.