Ahoj,
letos mě čeká maturita a potřebovala bych trochu poradit s výběrem vysoké... Na gymplu se nijak extrémně neučím a mám samé jedničky... Baví mě od každého něco... Chemie, biologie, matematika... ale i dějepis a angličtina.
Zpočátku jsem chtěla jít spíš humanitní cestou (strašně mě baví jazyky - angličtina, španělština...), ale teď mi dochází, že mnohem lepší uplatnění je z technických oborů, jako je VŠCHT nebo farmaceutické obory. Našla jsem jeden zajímavý obor i na VŠE - Multimédia v ekonomické praxi. A teď váhám mezi tou VŠE nebo UK HK - magisterská farmacie. Větší uplatnění je asi z té farmacie, co? Ale poslední rok nemám chemii a nevím, jestli bych to pak nějak dohnala, prostě jestli to má vůbec cenu. Farmaceutů je málo, ekonomů fakt hodně... Když vystuduju ekonomku, nebudu mít problém najít práci? Něco mi říká, že by mě to bavilo víc... Ale nechci se v budoucí práci utopit v matice 🙁 (proto ta multimédia...) Taky bude lehčí se tam dostat... Ale pořád do mě všichni šijí, že z farmacie budu mít dost peněz a zajímavou práci. Ale zase si nedovedu představit, že bych byla celý život v laboratoři (celkově mi práce lékárníka přijde nedoceněná... prostě prodavač léků... ale prý je zajímavé být ten dealer léků.. Máte někdo nějaké zkušenosti?) Jsem prostě šíleně nerozhodná, každá škola má svoje pro a proti. Ještě jsem koukala na UHK Management cestovního ruchu, ale to je prý nic moc škola. Není moc těžká... Chtěla bych spíš něco náročnějšího, z čeho pak bude dobrá práce...
Takže otázka zní: Farmacie nebo VŠE? 🙁 Nebo si myslíte, že ten Management CR je dobrý?
Email: E-mail
Napsat odpověď
Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 10.09.2026 10:24:16.