Biologie,chemie, ale jaký obor?

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 3 reakce 5218 přečtení
Veronika31.08.2011 21:52
Ahoj,chtěla bych se zeptat,zda-li někdo nemá zkušenost s nějakým dobrým biologickým popř. chemickým oborem? Nemůžu se rozhodnout kam jít. Nejspíš jsem zcela jistě vyloučila všeobecné lékařství. O farmacii také nestojím. Poslední dobou jsem začla uvažovat nad zubním lékařstvím, ale také už jsem přemýšlela nad např. zdravotním laborantem nebo mě zajímají obory jako mikrobiologie,embryologie a podobně. Bohužel se nemužu rozhodnout, co z toho všeho. Vše má své plusy a mínusy. Potřebovala bych radu od lidí, kteří ty obory studují. Zajímaly by mě jaké jsou výhody a nevýhody. Taky mě i zajímá, jak může být ta práce v budoucnu platově ohodnocená. Prostě jakýkoli názor se cenní 😊 Ráda si poslechnu i o nějakém jiném zajímavém oboru. Nevím, jak se rozhodnout. Jediná jistota je ta biologie,popř. chemie. Chtěla bych z té škály biologicko-chemických oborů vybrat ten nejlepší, nejvýhodnější, prostě vidět, jak to vidíte vy ostatní 😊 Děkuji předem za odpovědi.

Email: E-mail
  • ANA2003.10.2011 11:45
    Také jsem měla podobné dilema😊 Já si nakonec vybrala chemii a technoloigii potravin a jsem spokojena.Ze by to bylo vylozene tezke se rict neda,ale lehky to teda taky neni.A co se tyce uplatneni-jist budou ldi dycky a rozbory tudit taky nikdy neubydou😉
  • Klára26.11.2011 16:36
    Ahoj Veroniko,

já jsem ve 3 .ročníku Bc. na UK oboru Molekulární biologie a biochemie organismů. Co se týká úrovně naší školy, tak 100% kvalitní. Učí tu opravdu lidé, kteří danému oboru rozumí a dělají ho s láskou. Bohužel, takovéto (a podobné) obory se nedají dělat pro peníze. Tedy spíše se zeptej sama sebe, jestli je tvým posláním stát se nadšeným vědcem a nebo dělat v oboru kde si vyděláš i lepší peníze. 😊 Také počítej s tím, že jako biolog musíš studovat aspoň na Ph.D., abys "za něco" stála. To co bych vytkla naší škole, je nulová příprava studentů na možnost dělat tuhle práci i v privátním sektoru- u nás se vychovávají pouze vědci.

Email: E-mail
    • Inkvizitor16.01.2013 22:37
      To ovšem není chybou školy, to je tím, že v ČR prakticky neexistuje poptávka po molekulárních biolozích mimo čistou a aplikovanou vědu, tedy vesměs v rámci univerzit a Akademie.

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 05.09.2026 17:41:10.