VŠE - Mezinárodní obchod, nebo Fakulta podnikohospodářská ???

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 1 reakce 2953 přečtení
dája25.06.2011 14:55
Ahoj, právě jsem absolovovala přijímačky na VŠE a nevím který obor (resp. fakultu) si vybrat. Původně jsem si dala přihlášku na Fakultu MV - Mezinár. obchod a fakt jsem tam strašně chtěla. Přihlášku na Fakultu podnikohospodářskou - Podniková ekonomika a management, jsem si dala jen tak pro jistotu. Jenže teď koukám na různý diskuse a každej říká něco jinýho. Dočetla jsem se, že Mezinárodní obchod je k ničemu, že mě tam nic nenaučí, úroveň jazyků žádná a nebudu mít uplatnění. Tak teď fakt nevím.
Tak jestli máte někdo nějaký postřehy, názory či zkušenosti, budu moc ráda, když napíšete, pomůže mi to v rozhodování....děkujii 😊

Email: E-mail
  • Will27.06.2011 16:43
    řekl bych že co se týče uplatnění jsou na tom celově všechny fakulty VŠE dost dobrě, dost studentů už si schání práci i při studiu ve vyšších ročnících, co se týče jazyku tak je na tom líp mezinárodní obchod, máš tam povinně dva jazyky v pokročilé úrovni ve 4 semestrech, kdyžto na podniko 1. jazyk pokročilej 4 semestry a 2. jazyk jakou úroveň chceš 2 semestry, samozřejmě když jseš na podniko a zajímaj tě jazyky tak si je můžeš dát i víc semestrů za kredity který jsou určený na celoškolsky volitelný předměty,
    sám jsem z podniko ale co slýchám od lidí z mezinárodka tak jsou tam taky zajímavý předměty samozřejmě všude se najde něco, co je nuda a k ničemu, ale to si asi nevybereš,
    celkově ty rozdíli nejsou zas až takový jelikož celoškolský předměty jako matika, právo, statistika, management, účto jsou stejně na všech fakultách..
    a taky jsem četl než jsem šel do prváku názory jak je celá VŠE na nic a že tam učí zbytečnosti atd. ale řekl bych že když 40% absolventů už vychází školu s prací a průměrná nezaměstnanost je 3% tak to o něčem svědčí

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 06.09.2026 19:43:16.