Vysoké školy a uplatnění

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 2 reakce 2858 přečtení
bajt09.01.2011 18:00
Už nějakou tu chvíli vybírám vysokou školu. Nějak se nemohu pořádně rozhodnout, už jen z toho důvodu, že spousta oborů mi přijde nadbytečná a stačí jen pár lidí v daném oboru, který studuje daleko větší počet studentů.. K čemu mi v praxi a při hledání práce bude dobrý obor "Mezinárodní vztahy a evropská studia" (MUP,..), případně "Bezpečnostní studia" (ujak, svses).
Abych se dostal k hlavní otázce - jaké školy jsou podle vás nejlepší pro praxi a možnost uplatnění ve studovaném oboru. Jak sleduji současnou situaci, zdá se mi, že nejlepší by byla medicína. Zkuste vypsat jak technické, tak humanitně zaměřené obory. Psychologie, práva?
  • Slečna14.01.2011 02:27
    Tak tebou zmíněné obory jsou ještě uplatnitelné, ale co taková historie, filosofie či bohemistika? Ale řeším to samé, navazující mgr. studium a také nevím co si vybrat🙁 je to složité🙁 Myslím si že třeba ta bezpečnostní studia jsou docela v pohode BOZP je povinné ze zákona, myslím že z těch evrospkých stuidích hodně uplatnís jazyky....ale jo snášet cizí krev bez problému tak jdu též na medicínu😀
    • bajt15.01.2011 14:35
      Já si osobně nedokážu představit nějakou pozici, ke které by se hodily ty mezinárodní vztahy. To samé ty bezp. studia (můj objekt zájmu) a ač mě podobné zaměření velmi lákají, nechci skončit na pracáku. Historie je třeba dobrá k učení dějepisu na škole, no ne? Vědět to, že mě to táhne k policii, snažil bych se naučit na policejní akademii, ale už je pozdě..
      Jazyky jsou už dneska všude, ekonomové mají dva jazyky stejně jako studenti na veřejných vztazích. Medicína je teď sázka na jistotu, hlavně v dnešních dnech 😝

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 10.09.2026 10:24:16.