Prijimacky MUNI Lekarska fakulta (zubne lekarstvo)

← Všechna témata Kategorie: Přijímačky, přípravné kurzy 4 reakce 951 přečtení
Honey Pie22.12.2012 23:11
Zdravim, je tu prosim niekto kto studuje na LF MUNI Zubne lekarstvo, pripadne Vseobecne lekarstvo? Zaujimalo by ma, ako dlho a z akych materialov ste sa pripravovali na prijimacky. Studujem momentalne na inej fakulte (tiez MUNI), ale chcela by som aspon vyskusat prijimacky na LF a neviem ci je realne pripravit sa na ne (cca v polke juna) za nejake 2-3 mesiace (+ skusky na skole, ktoru momentalne studujem). Fyziku, biologiu a chemiu som mala naposledy na strednej pred par rokmi a dokopy si z toho nic nepamatam, ale ucenie mi problem nerobi, takze by som to chcela skusit. Myslite, ze to ma zmysel? 😀 Diky
  • Inkvizitor25.12.2012 11:33
    Tak to je nejvyšší čas začít. Já jsem se také na medicínu hlásil z jiné fakulty, protože jsem byl zklamán oborem, na střední jsem biologii ani chemii neměl. Rok jsem se usilovně učil a stejně jsem byl u přijímacích zkoušek na hraně...

Každopádně zapomeň na to, že by ti postačovaly knížečky "Odmaturuj z..." a "Vysokoškolákem už letos". Konkurence je pořád velká a naštěstí to dost uchazečů bere vážně. Takže se zahrabej do Jelínkovy Biologie pro gymnázia, Vacíkova Přehledu středoškolské chemie a Svobodova Přehledu středoškolské fyziky. Jako zdroj tabulek a výčtu taxonů, tedy jako doplňkovou literaturu, bych ti doporučil "Kostky" - tedy Chemie v kostce I a II a Biologie v kostce I a II, jako cvičebnici na chemii pak Příklady k chemii v kostce. Neuškodí ti ani skripta s chemickým názvoslovím, u přijímacích zkoušek se klasicky objevují otázky na komplexní sloučeniny nebo na nakreslení strukturního vzorce aminokyseliny, cukru nebo významného heterocyklu.
  • jj29.12.2012 11:33
    jdi do ***. Slováku zasrranej. slováci berou nám místo na koleji, protože si platí školné a přitom bydlí za humny.
  • tercap406.09.2013 21:47
    Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli jsem někdo absolvoval přípravný kurz na lékařskou fakultu MU a popřípadě, jak vám to pomohlo u přijímaček. Přemýšlím o tom, že bych si kurz zaplatila, ale nejsem z Brna, musela bych dojíždět. Zajímalo by mě, jestli se to i přes to na kurz vyplatí chodit, jestli opravdu pomůže. 😊 Díky za názory

Email: E-mail
  • zlata09.09.2013 08:38
    A u vás na Slovensku nejsou vysoké školy? Pochopte prostě jednou provzdy, ze Slováci nejsou v Česku vitani!!!

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 05.09.2026 17:41:10.