Na Zubní lékařství po gymnázium, zdravotnickém lyceu či zubnímu technikovy?

← Všechna témata Kategorie: Přijímačky, přípravné kurzy 3 reakce 2128 přečtení
Eruvere05.12.2012 23:17
Ahoj, chtěla bych oslovit nynější studenty zubního lékařství (ale samozřejmě i další) . Chci se zeptat po jaké střední škole je nejvhodnější jít na tento obor. Po všeobecném gymnáziu, nebo po Zdravotnickém lyceum na Střední zdravotnické škole, či na Zubním technikovy, který je taktéž na Střední zdravotnické škole. Na Schola Pragensis mi byly doporučeny tyto tři střední školy v případě toho, že chcu později studovat zubní lékařství. Avšak rozhodnout se musím jen pro jedno, co mi tedy doporučujete? Předem děkuji. 😊

Email: E-mail
  • Inkvizitor07.12.2012 02:37
    Pro další studium je jednoznačně nejvhodnější kvalitní gymnázium. Co se týče oboru zdravotnické lyceum, tak myšlenka je dobrá, ale realizace obvykle pokulhává tím, že je realizováno na SZdŠ, čímž jsou faktické znalosti v klíčových předmětech vesměs horší než znalosti studentů z gymnázií. Odborné zdravotnické předměty jsou spíše ochutnávkou, prakticky nejsou k ničemu - naopak mohou zaset do hlavy přílišná zjednodušení a pak komplikovat život.
    • Eruvere07.12.2012 21:41
      Takže zdravotnické lyceum vůbec nedoporučujete? Už jsem na osmiletém gymplu, bohužel nejsem spokojená s vedením školy a přístupem celkově,takže chci odejít a zdravotnické lyceum se mi jevilo jako pro příjimačky na VŠ přímo stvořené plus s zajímavými odbornými předměty..

Email: E-mail
      • Inkvizitor08.12.2012 20:55
        Ne, rozhodně by to nebyl dobrý nápad. Lepší se podívat po lepším gymnáziu - a pochopitelně ve volném čase studovat. Ne že by byl na medicínu takový nával, ale znalosti navíc z přírodních věd (a také psychologie, práva, logiky,...) se v medicíně vždycky hodí😉

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 11.09.2026 16:06:14.