Přijímací řízení Univerzita Karlova v Praze

← Všechna témata Kategorie: Přijímačky, přípravné kurzy 1 reakce 1031 přečtení
Aduš16.04.2012 20:00
ahojky, právě mi došla pozvánka na přijímačky na UK v Praze. Z jejich stránek mam zjištěno, že přijímačky se skládají z ústní části i tam je vypsané na co se ptají...
V pozvánce ale mam, že budu dělat i písemnou část...bohužel to jsem nikde na jejich stránkách nenašla, takže netuším z čeho se budou skládat.
Nemohl by jste mi někdo poradit prosím!!! Děkuji

Obor: Učitelství pro 1. st. ZŠ, kombinované studium

Email: E-mail
  • Jituš17.04.2012 09:38
    Někdy je příjímací řízení dvoukolové. To znamenená, že k ústnímu postupují pouze úspěšní z písemného kola. Písemné kolo může být všeobecný přehled (často s větším zaměřením na obor).
    Jinak ještě přesně doporučuji prostudovat pozvánku společně s dopisem. Někdy posílají jeden informační dopis k několika oborům (a právě některý z nich může mít ten písemný test). Dále je v pozvánce uvedená osoba (studijní referent), který má daný obor na starosti. Pokud i pro prostudování dopisu zjistíš, že máš dělat písemný test, psala bych případnému pracovníkovi (pracovnici), zda nedošlo k chybě, případně z čeho bude písemný test. Nevím, jak tomu je u VŠ,ale na střední školy musí být podmínky přijímacího řízení zveřejněny předem, před uzavřením termínu na podání přihlášek. Navíc měnit podmínky cca 1-2 měsíce před přijímacími zkouškami ne nepřijde od školy zrovna moc fér.

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.09.2026 23:11:07.