Chtěla bych se zeptat, z jaké úrovní se dá začít studium druhého jazyka na FMV VŠE? Uvažuju o tom, abych se za půlroku připravila k přimačkám z němčiny, ale mám úroveň začátečnice, takže nevím, zda bych mohla vybrat příslušnou úroveň. Prosím, poradte)
Email: E-mail
-
R Radek15.12.2012 15:13 na FMV se zacina z dvou jazyku na "pokrocile" urovni. Tj. na urovni maturity z toho jazyka. Vzory testu z jazyku jsou na strankach VSE. Na ostatnich fakultach VSE je jeden jazyk pokrocily a druhy je "zakladni" uroven, tj. pocita se s tim ze clovek umi neco malo, ze ho mel na stredni skole treba jako druhy jazyk.. ale probere se pak latka skoro od zacatku a da se doucit se z ucebnice sama a nechat si pripadne nejasnosti vysvetlit. Pri vyuce je to pak tak, ze z pokrocilych jazyku se berou ekonomicka temata v tom jazyce, takze je duraz na ekonomii a odbornou slovni zasobu, u zakladni urovne se bere obecny jazyk a slovni zasoba, gramatika a tak. U pokrocileho se sem tam probere neco z gramatiky taky ale jsou to spis pokrocile veci a ruzne vychytavky. Ja jsem studoval na jine fakulte nez FMV. Treba se ozve jeste nekdo primo z tehle fakulty.
Email: E-mail-
I Ivet19.01.2013 23:18 A co když mám jako 2. jazyk angličtinu? Ráda bych studovala na VŠE, ale můj první jazyk je němčina a z angličtiny umím jen něco málo... Dělá mi to docela starosti. Má smysl dávat si vůbec přihlášku, když VŠE požaduje agličtinu po každém?-
R Radek21.01.2013 14:45 ahoj. já být tebou tak bych to bral jak to přijde. kdo nic nezkusí,nic nezkazí, ale ani nic nezíská. Teď si zkus dát přihlášku.. a když uděláš přijímací zkoušky, tak se můžeš sama sebe ptát jestli nastoupíš tam či jinam.. dle toho co bys chtěla, a na co se cítíš a tak. Takže neboj se dopředu, určitě až budeš mít kolem 20.června info o tom že jsi přijatá, můžeš zhruba tak do 20. září sehnat doporučenou literaturu k základnímu kurzu a pilně si studovat ten jazyk který myslíš že moc neovládáš a že by mohli chtít víc.. no a já myslím že tě nebudou hned zkoušet z něčeho.. je tam nějaký průběžný a závěrečný test... z látky co je v učebnici a co se probere během semestru a z hodiny na hodinu nějaké úkoly. Určitě to není o tom že bys nezapadla, nebo že by ti řekli příště už nechoďte.. prostě o nic nejde, jen se připravit na test, na tom záleží. 😊 Přeji dobrou mysl a zdar!
Email: E-mail
-
-
Napsat odpověď
Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 11.09.2026 16:06:14.