Ahoj,
chci se zeptat, nevím si rady s tím, kdy si budu muset začít platit školné a ani na studijním, mi nějak nedokázali odpovědět. Nechápu... ale to je asi problém každého studijního, že tam nikdy nic nevědí 😀
Pokusím se vás uvést do mé situace:
V roce 2009-2010 jsem studovala na Univerzite v Pardubicích, toto studium mne ale nebavilo, a tak jsem se hlásila na jinou školu. Dostala jsem se na Mendelu v Brně na Design nábytku. Tam jsem tedy začala studovat akad. rok 2010-2011, ale tentýž akademický rok jsem si i přerušila studium v Pardubicích, abych měla pojistku, kdyby mi to v Brně nešlo. V Brně studuji doteď a letos budu státnicovat a v Pardubicách jsem po roce přerušení ukončila studium.
Ve složce financování studia na mém ISU mne ale zmátlo, že už mám překročenou standardní dobu studia 😮 o méně než 1 rok. Nevím jestli je to bráno tak, že mám překročeny 3 roky a ted studuji už 4. rok což odpovídá, ale pak mi někdo řikal, že jako studijní rok se počítá i doba přerušení, když pak tu školu ukončíte, takže to by dohromady dávalo 2 roky na UPCE a 3 roky na MENDELU tedy 5 let. Opravdu nevím, žádný požadavek na zaplacení mi zatím nepřišel, ale radši se chci zeptat jestli už nemám začít šetřit 🙁
Díky za odpověď
Email: E-mail
Napsat odpověď
Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.09.2026 23:11:07.