Co teď ?

← Všechna témata Kategorie: Informace o studiu 5 reakcí 647 přečtení
TOMY25.06.2011 21:24
Zdravím, dobří lidé, poraďte mi co teď, úspěšně jsem odmaturoval na jednom pražském gymnáziu. Nicméně na vejšku jsem se už nedostal....🙁
Dělal jsem na VŠE Mezinárodní obchod, ČVUT ústav masarykových studií, bohužel nic( a další, to se ale ted nebudu rozepisovat)...
Teď mám několik variant: 1. jet ke známejm na rok do USA, najít si tam brigádu či tak něco ; 2.nějaká soukromá vejška, nicméně reputace těchto škol není zrovna nejlepší; 3.rok někde pracovat v ČR; 4.odjet někam do zahraniční na vlastní pěst, ale to mi přijde dost riskantní
Asi nejspíš zvolim možnost vypadnout do států, finance nejsou až takovej problém, naštěstí rodiče mě v tomhle podporujou... dík za reakce...😊
  • Janča26.06.2011 10:52
    Já, jako člověk co má ČR už celkem plné zuby, ti radím odjet do USA. Kdybych měla takovou možnost jako ty, tak ji chytnu za pačesy a neváhám. 😊 Nejenom, že se za ten rok celkem dost přiučíš Aj a hlavně se rozmluvíš, můžeš získat spoustu kontaktů a prac. možností. Tohle všechno ovšem kdyby ses fakt nikam nedostal. Myslím, že by ses měl ještě porozhlídnout, kam by se dalo jít. Protože odvyknout si na rok od učení, a pak se zase vrátit do toho koloběhu by (alespoň pro mě) bylo celkem obtížné. Hodně štěstí. 😊
  • Luca26.06.2011 11:44
    Tak, kazdopadne moc dobre, ze takhle uvazuje o nahradnim planu, je videt, ze se v te vysokoskolske dzungli neztratis 😊 Ja osobne bych v prve rade se porozhledla, kde jeste vsude je moznost delat prijimacky do 2. kola.. je to celkem dost skol, i kdyz bys chtel primo do Prahy..FIS VSE, na CVUT na FEL , na CZU...staci do googlu zadat druhe kolo prijimaciho rizeni na vysoke skoly a neco ti to najde😊 Pokud by se ti nic nezamlouvalo, tak bych byt tebou take volila moznost jet do USA..nicmene si nejsem uplne jista, jak je to s tamnim pracovnim povolenim, zrovna americani to maji celkem slozite.. Soukromou bych ti neradila, protoze pokud chces na statni, tak by ti to za rok bylo lito a treba ses zkusil nekam dostat a takhle by to byl zbytecne ztraceny rok. Praci v CR take muzes, ale v dnesni dobe je nejdulezitejsi umet jazyk(y), takze bych zkusila zahranici, nebojis-li se ciziho prostredi. Pak dalsi varianta je treba pomaturitni studium anglictiny tady v Cechach a pak si udelat na konci nejaky certifikat...mas statut studenta. Nicmene, jazyk se nejlepe naucis v cizine, to bezpochyby..
    A co se tyka toho , jestli by ses odvykl rok ucit..ja nastoupila na VS az 2 roky po maturite a taky se to dalo zvladnout , tak toho bych se nebala Horsi bylo, ze jsem byla zvykla na prisun penez z prace, na studentsky skromny zivot se zvykalo pak hur 😊)
  • TOMY26.06.2011 14:45
    Díky všem moc za rady, co jsem se díval na druhé kola přijímaček, tak v Praze rozhodně nic (jít třeba na jaderku by byla pro mě sebevražda) a soukromku jsem si taky rozmyslel, takže to vidím na zahraničí, hlavně kvůli jazyku...
    Poslední dotaz: Máte někdo zkušenost s pobytem rok někde v rámci EU( třeba Holandsko, to by se mi osobně nejvíc líbilo) ?
    • Kate02.07.2011 19:40
      Ahoj byla jsem v Anglii v Londýně. Pár měsíců jsem tam žila, chodila do školy a zkoušela hledat práci... Kdyby jsi chtěl, můžu ti dát nějaký rady 😊 Btw hlásila jsem na stejné obory jako ty
  • petman03.07.2011 16:14
    Já být tebou, tak rozhodně jedu do USA. Kór když tam máš příbuzný 😊 Na VŠ se můžeš hlásit zase příští rok. Jít někam na VŠ, kam ani nechceš, mi přijde hloupost. Na práci máš času dost, navíc s gymplem toho sice dost víš, ale nejsi připraven na žádný konkrétní job...V USA zdokonalíš jazyk, chytneš mnoho nových zkušeností, atd. Já bych volila takto 😊 Good luck

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.09.2026 23:11:07.