2 Vš

← Všechna témata Kategorie: Informace o studiu 2 reakce 358 přečtení
Mata02.12.2010 23:08
Chtěla bych se zeptat. Jsem v prváku na VŠ. Usoudila jsem ale, že tento obor pro mě nebude to pravé. Příští rok bych chtěla zkusit prezenčně Speciální pedagogiku a zaroveň MŠ. Jak by to bylo s placením v tomto případě? Měla bych odstudovaný 1 rok a v dalším roce bych chtěla studovat 2 jine obory. Moc děkuji za odpovědi, četla jsem toho spoustu o prodloužení studia, studiu 2 VŠ, ale pořád si to nejsem nějak schopná spojit s mým konkrétním případem. Děkuji.
  • Petr03.12.2010 13:04
    Kamarad takto studoval Mgr a Ing studium zaroven a na studijnim mu to popisovali takto:
    pokud by jednu z tech skol neudelal tak to po nem budou zpetne chtit. U Mgr jsou tuším 3roky zdarma a ctvrty rok se plati skolne. Kdyby neudelal jednu z tech skol az na konci tak po nem chcou penize za ten 4 rok (2roky Ing+2roky Mgr studia). Nevim do jake miry to byl vymysl Slezské univerzity (protože ta je postavena na hlavu cela) nebo jestli to tak plati vsude ....
  • Lucka05.12.2010 17:39
    Ahoj, uplne presne ti to asi nikdo nerekne, jak by to bylo, protoze to placeni bohuzel neni vubec sjednocene. Sama jsem ted ve ctvrtaku , mam dve skoly, nedodelaneho jednoho bakalare a na jedne mi tvrdi, ze pokud tenhle semestr toho bc. nedodalem, budu platit, na te druhe, ze az pristi semestr... A pak take zalezi, jestli ty dve skoly co chces studovat, jsou bc. anebo rovnou mgr. protoze to je pak take jine. Ale v tvem pripade myslim, pokud ty dva obory jsou bc., tak by bylo tak, ze mas ze zakona 4 roky na odstudovani obeho, z toho 1 jsi uz ted vycerpala (nebo tedy pul roku, ono se to pocita na dny, takze to co nejrychleji ukonci!) cili bys oboje musela za 3 roky stihnout a neprodluzovat, coz pri dvou skolach zvladne malokdo...
    A navic je to tak na hlavu, ze dokonce spoluzacka, co mela 2 obory, oboje za 3 roky shodne dodelala, jenom jedny statnice mela asi o 7 dni dele, tak pak ji stejne prilsa slozenka asi na 3tisice, protoze i tech 7 dni se pocitalo, jako ze studuje druhou skolu.
    Z vlastni zkusenosti doporucuju, dej si jednu skolu, ne dve, pokud vis, ze bys moohla mit pak problemy s placenim.

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 05.09.2026 17:41:10.