Ahoj,
mám dotaz ohledně jak je to s uplatněním studentů práv v dnešní době. Příští rok se chystám jít studovat na práva (nejspíš do Prahy nebo Brna, ale i za Olomouc bych se nezbláznil) a chtěl bych dopředu vědět, jestli to má pořád ještě smysl. Někde jsem četl, že snad chtějí zvýšit koncipienstkou praxi na 5 let kvůli velkému počtu absolventů. Dále mi jeden známý, který dělá soudce říkal, že v justici to není taky žádný zázrak, protože tam jsou stop stavy a šance do proniknutí mezi soudce není moc vysoká. Co si myslíte vy?
Děkuju za případné odpovědi.
-
8 8926.10.2014 17:40 Pokud opominu fakt, že je tvůj písemný projev nehodný studenta průměrné střední školy, tak se domnívám, že to vidíš správně, práva už zlatej důl nejsou, v Brně seženeš absolventa práv skoro laciněji než uklízečku. Takže nebud línej vandrák a raději se vrhni do studia techniky - nejlépe IT. Packy-
M Martin26.10.2014 18:47 Aneb vím o tom *** a prostě jsem si chtěl rýpnout. Díky.
-
-
V Václav26.10.2014 23:42 Uvědomuješ si, že se ptáš jen určité skupiny lidí? (90procent studentů Vš nemusí vůbec chodit na tato internetové fóra). Měl by ses ptát spíš lidí, kteří mají v tomto oboru zkušenost (ale ne jen jednoho), než někoho kdo kritizuje tvůj pravopis a neumí ti odpovědět. Nenech se na základě několika špatných odpovědí a neotevřených názorů o***nout a ovlivnit si celý život.
Ps: tvůj kritik vystudoval práva a chodí na vejška diskuze? Proč sem chodí právník, který se neumí podepsat a je jen anonym? 😊
Václav Posolda www.pametauceni.cz-
M Martin27.10.2014 00:33 Je dobré někde začít, ale i tak děkuju. -
8 8927.10.2014 00:33 Ty budeš mít asi taky "vysoké" IQ. Odpověděl jsem mu zcela jasně - milionář z něj nejspíš nebude - absolventů práv je jako blech. Mně se prostě nezdaj lidi, co píšou jako prasata a na prvním místě je na studiu práv nejvíc bere (zajímá) to, jestli do pěti let vydělaj aspon ten meloun.
😎
-
Napsat odpověď
Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 06.09.2026 19:43:16.