Své MUDr. i Ph.D. jsem získal na veřejné vysoké škole, protože naštěsí v ČR soukromé lékařské fakulty nejsou. Na další veřejné VŠ si plánuji dokončit Ing., opět v oboru, který soukromé VŠ neučí, byť není materiálně náročný (matematické inženýrství). Na VŠ momentálně neučím. Asi toliko k mé motivaci.
K mým znalostem studentů pouze to, že jsem intenzivně doučoval matematické předměty, takže mám docela náhled na znalosti a intelektuální výkony studentů. Zatímco typický student ČVUT nebo VŠE vyhledal pomoc s poměrně pokročilými partiemi (vícerozměrný kalkulus, matematická statistika, teorie míry) a velmi rychle se v problematice zorientoval, znalosti studentů vysokých školy by na mé střední škole nepostačovaly ani k maturitě. Protože navzdory mým pochybnostem úspěšně proplouvali zkouškami, je evidentní, že to nemůže být náhoda.
A jen tak mezi námi, zastávám názor, že na vysoké školy nepatří hlupáci a že by se neměly povolovat mlýnky na tituly. Vede to pouze k degradaci vysokoškolského vzdělání, je naprosto jedno, odkud má maturitu (sám jsem maturoval na SPŠ), pokud byla zajištěna dostatečná kvalita výuky (což třeba SOU vesměs nesplňují). Dále nejsem zastáncem toho, aby se nepříjemná pravda servírovala po kapkách - pokud je někdo neschopný a hloupý, tak mu klidně řeknu do očí, že studiem na nekvalitní vysoké škole, na které studium vypadá spíše jako prodej diplomů zevlounům (všechny soukromé VŠ, většina veřejných VŠ a "ekonomické" obory na UNOB), se stane pouze neschopným hlupákem, který utratil značný čas a nemalé prostředky za naprosto bezcenný cár papíru. Vlastně nejen bezcenný, diplom z takové "VŠ" může být i přitěžující okolností - známého nepřijali na jedno místo, protože měl vedle seriózní VŠ ještě Bc. z UJAK.