Zde je prostor pro Vaši reklamu.
Kontaktujte nás.
Reklama.
Přidej se k nám.
Anketa.
Podle čeho vybíráš zejména vejšku?

Obtížnosti (19%)

Prestiže (18%)

Vyučovaného oboru (29%)

Ceny (15%)

Blízko domova (16%)

Celkový počet odpovědí: 9175.
Napiš nám.
Upozorni nás na chybu,
navrhni doplnění.
Zpětné odkazy.

FPH VŠE

← Všechna témata Kategorie: Vysoká škola ekonomická v Praze 7 reakcí 3217 přečtení
tamtam15.01.2018 14:42
Ahoj, přemýšlím kam na navazující a hodně se mi zamlouvá Podnikohospodářská fakulta na VŠE. Máte někdo zkušenosti s touto fakultou? Jak je náročné studium? Lze během semestru chodit na brigády, třeba 2x týdně a přesto zvládat studium? Díky za všechny reakce.
  • x16.01.2018 12:16
    Odpověď znám, ale na protest proti toleranci podvodů se závěrečnými pracemi si ji nechávám pro sebe.
    • tamtam16.01.2018 15:39
      Když jsem zmínila, zda-li jde zvládat studium, myslela jsem tím, zda-li jde zvládat studium a ne, jestli někdo udělá za mne moji práci. Přesto děkuji za Váš názor. 😉
      • Michal28.02.2018 11:09
        Ahoj.
        Strávil jsem na fakultě 3 roky (úspěšně) a myslím, že je to dobrá volba. Studium není nejjednodušší, ale ani nejtěžší. Spíš je nutné se připravit na to, že je časově náročnější. Ve většině předmětů musíš zvládnout dva testy, písemnou práci, prezentaci apod. Vše během semestru. Někdy zakončeno ústní zkouškou. Někomu to nemusí vyhovovat a je trochu otravné, že máš neustále termíny a přípravu, ale zase je fajn, že sbíráš body průběžně a výsledek předmětu tak nezávisí jen na zodpovězení jediné otázky u závěrečné zkoušky, která ti nemusí sednout (jak tomu občas je na jiných školách).
        Za "nevýhodu" se na VŠE obecně považuje jen 1 pokus na zkoušku a je to zprvu trochu stresující, ale brzo jsem si uvědomil, že tě vzhledem k tomuhle systému jen tak ze zkoušky nevyhodí, pokud ses naučila. Takže nakonec mi tenhle systém hodně vyhovoval. Ze zkušeností blízkých znám případy, kdy se na jiných školách občas vyhodí od ústní zkrátka proto, že je to první termín, i když to umíš. VŠE je v tomhle dost férová a oceňuje tvrdou práci a přípravu.
        Velikou nevýhodou na Podnikohospodářské fakultě je 50% povinná docházka na přednášky, což pracujícím způsobuje velké problémy (ostatní fakulty VŠE tohle nepožadují). To je taky důvod, proč jsem se rozhodl skončit a přejít na dálkové studium. Pro flexibilní brigádu, jak říkáš ty, bezproblémové, ale pro stabilnější pracovní vytížení poměrně náročné (termíny přednášek se často nedají přizpůsobit časovým možnostem, protože je vypsaná prostě jen jedna). Také se připrav na výživné státnice 😊
        • Monika612.03.2018 21:20
          Ahoj zaujímalo by ma, ako je to momentálne s kombinovaným štúdiom na VŠE FPH na bc. stupni. Pokiaľ viem, tak táto forma nie je možná, je to tak? Plánujem PF UK + VŠE FPH, čítala som, že to nie je až tak nevšedná kombinácia, akurát, že málokomu sa podarí dokončiť právnicku fakultu na Mgr. a medzitým VŠE na Bc. , zaujímal by ma Váš názor. Vďaka
  • xyz05.03.2018 10:44
    Ahoj,

zvazujem magisterske studium na FPH, no rada by som sa informovala ohladom tej novinky prednasok. Mam full time job - ano, na cvika by som sa vedela dohodnut, no kazdy den na nejaku prednasku...to asi nedam. je moznost, aby raz za cas zapisal spoluziak alebo ako to funguje?

Dekuji moc za kazdy nazor😊

Email: E-mail
      • Michal05.03.2018 16:57
        Ahoj,
        jestli se můžeš v práci trochu dohodnout, tak to asi není neřešitelný. Záleží to předmět od předmětu, každý má svůj styl zapisování. Zatím se na všech předmětech, až na jeden, normálně podepisovalo na papír, takže se to dalo obejít přes známé. Ale kontrolují podpisy, jestli jsou si podobné. Na jednom předmětu se muselo přihlašovat přes internet a minitestíkem se kontrolovala docházka, takže tam se to žádným způsobem obejít nedalo (ale to je 50% docházka na jednu přednášku). Nemůžu soudit, jak je to na zbylých předmětech. Jinak to platí jen na přednášky povinných předmětů, ne volitelných, takže ty si můžeš najít takové, které tu docházku vyžadovat nebudou. Studium je jinak na fakultě, myslím, celkem fajn 😊

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 08.09.2026 20:06:01.