Ahoj.
Strávil jsem na fakultě 3 roky (úspěšně) a myslím, že je to dobrá volba. Studium není nejjednodušší, ale ani nejtěžší. Spíš je nutné se připravit na to, že je časově náročnější. Ve většině předmětů musíš zvládnout dva testy, písemnou práci, prezentaci apod. Vše během semestru. Někdy zakončeno ústní zkouškou. Někomu to nemusí vyhovovat a je trochu otravné, že máš neustále termíny a přípravu, ale zase je fajn, že sbíráš body průběžně a výsledek předmětu tak nezávisí jen na zodpovězení jediné otázky u závěrečné zkoušky, která ti nemusí sednout (jak tomu občas je na jiných školách).
Za "nevýhodu" se na VŠE obecně považuje jen 1 pokus na zkoušku a je to zprvu trochu stresující, ale brzo jsem si uvědomil, že tě vzhledem k tomuhle systému jen tak ze zkoušky nevyhodí, pokud ses naučila. Takže nakonec mi tenhle systém hodně vyhovoval. Ze zkušeností blízkých znám případy, kdy se na jiných školách občas vyhodí od ústní zkrátka proto, že je to první termín, i když to umíš. VŠE je v tomhle dost férová a oceňuje tvrdou práci a přípravu.
Velikou nevýhodou na Podnikohospodářské fakultě je 50% povinná docházka na přednášky, což pracujícím způsobuje velké problémy (ostatní fakulty VŠE tohle nepožadují). To je taky důvod, proč jsem se rozhodl skončit a přejít na dálkové studium. Pro flexibilní brigádu, jak říkáš ty, bezproblémové, ale pro stabilnější pracovní vytížení poměrně náročné (termíny přednášek se často nedají přizpůsobit časovým možnostem, protože je vypsaná prostě jen jedna). Také se připrav na výživné státnice 😊