Zde je prostor pro Vaši reklamu.
Kontaktujte nás.
Reklama.
Přidej se k nám.
Anketa.
Podle čeho vybíráš zejména vejšku?

Obtížnosti (19%)

Prestiže (19%)

Vyučovaného oboru (24%)

Ceny (18%)

Blízko domova (18%)

Celkový počet odpovědí: 20173.
Napiš nám.
Upozorni nás na chybu,
navrhni doplnění.
Zpětné odkazy.

VŠE FFÚ - úspěšnost studentů v Mgr. studiu

← Všechna témata Kategorie: Vysoká škola ekonomická v Praze 5 reakcí 1743 přečtení
petr16.07.2012 19:57
Zdravím,
nedávno mě zaskočilo, když jsem viděl dokument "Seznam absolventů na promoce" zveřejněný na stránkách F1 VŠE (odkaz: http://f1.vse.cz/wp-content/uploads/2012/06/Seznam-sbsolvent%C5%AF-na-promoce-3.-7.-2012.pdf). U oboru finance je pouze 6 absolventů a to jich samém začátku studia (tzn. i Bc.), pokud se nemýlím, mohlo být cca. 270. Je to opravdu takhle kruté, nebo mi něco uniká?😮
  • Gabča M.23.07.2012 20:43
    Na tento obor budu právě nastupovat, takže ti v tom neporadím, ale dost mě to teda zaskočilo. S takovouto úspěšností bych možná radši zvážila jiný obor... Otázkou zůstává, jestli to opravdu z toho počtu dokončil jen tenhle zlomek lidí, ale když je to na ofic. webu, tak asi není o čem diskutovat. Achjo, to jsem si vybrala.
  • Martin D.20.12.2012 01:03
    Ahoj, sice trošku opožděný příspěvek, alespoň pro budoucnost. Nevím 100% jak probíhají promoce, zatím jsem ve 2. ročníku, ale mám dojem, že je několik termínů promocí do roka, aktuální akademický rok pro bakaláře jsou 2 termíny a pro magistry 3 termíny, přičemž často se stává, že studium prodlužujete o nějaký ten semestr, kvůli poměrně vysoké studijní zátěži nebo práci při studiu a nestíháte při tom psát závěrečnou práci, a když se to tak všechno sejde, tak neuspěšnost není zase tak velká jako se jeví z dokumentu, který ste uvedli 😊
    • Františka19.09.2013 13:23
      To však neříká nic o úmrtnosti, jen o tom, kolik absolventů dokončilo Bc. během tří let.
      Pokud bychom měli sumarizovat, tak úmrtnost na bakaláři (nastoupivší/absolventi) je (podle výroční zprávy) na FFÚ a FIS okolo 50 %, na NF 65 %, na FMV a FPH okolo 30-40 %. Nejlehčí fakulta by tak byla FPH, ale nejlehčí jsou ve skutečnosti některé (ne všechny) obory na FMV, například cestovní ruch.
      • Zlobr19.09.2013 13:32
        Tak to jsou pěkný vyhlídky. Jdu na FFÚ, kde Bc. dokončí jen polovina přijatých, přičemž z této poloviny ještě jen méně než 2/3 ve třech letech, jo? ...Ale mohlo být ještě hůř, třeba FIS nebo NF. 😀 ... NF: 6 % dokončí bakaláře za tři roky 😀 Ehm, what a *** hell! 😀

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 11.09.2026 16:06:14.