Zdravím,
nedávno mě zaskočilo, když jsem viděl dokument "Seznam absolventů na promoce" zveřejněný na stránkách F1 VŠE (odkaz: http://f1.vse.cz/wp-content/uploads/2012/06/Seznam-sbsolvent%C5%AF-na-promoce-3.-7.-2012.pdf). U oboru finance je pouze 6 absolventů a to jich samém začátku studia (tzn. i Bc.), pokud se nemýlím, mohlo být cca. 270. Je to opravdu takhle kruté, nebo mi něco uniká?😮
-
G Gabča M.23.07.2012 20:43 Na tento obor budu právě nastupovat, takže ti v tom neporadím, ale dost mě to teda zaskočilo. S takovouto úspěšností bych možná radši zvážila jiný obor... Otázkou zůstává, jestli to opravdu z toho počtu dokončil jen tenhle zlomek lidí, ale když je to na ofic. webu, tak asi není o čem diskutovat. Achjo, to jsem si vybrala. -
M Martin D.20.12.2012 01:03 Ahoj, sice trošku opožděný příspěvek, alespoň pro budoucnost. Nevím 100% jak probíhají promoce, zatím jsem ve 2. ročníku, ale mám dojem, že je několik termínů promocí do roka, aktuální akademický rok pro bakaláře jsou 2 termíny a pro magistry 3 termíny, přičemž často se stává, že studium prodlužujete o nějaký ten semestr, kvůli poměrně vysoké studijní zátěži nebo práci při studiu a nestíháte při tom psát závěrečnou práci, a když se to tak všechno sejde, tak neuspěšnost není zase tak velká jako se jeví z dokumentu, který ste uvedli 😊 -
R Radovan19.09.2013 00:34 Čau, mrkni třeba na tohle, data jsou z MŠMT.
https://www.dropbox.com/s/2c5dhhckehp7l82/uspesnost%20na%20VSE.png-
F Františka19.09.2013 13:23 To však neříká nic o úmrtnosti, jen o tom, kolik absolventů dokončilo Bc. během tří let.
Pokud bychom měli sumarizovat, tak úmrtnost na bakaláři (nastoupivší/absolventi) je (podle výroční zprávy) na FFÚ a FIS okolo 50 %, na NF 65 %, na FMV a FPH okolo 30-40 %. Nejlehčí fakulta by tak byla FPH, ale nejlehčí jsou ve skutečnosti některé (ne všechny) obory na FMV, například cestovní ruch.
-
Napsat odpověď
Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 11.09.2026 16:06:14.