Madicína a farmacie

← Všechna témata Kategorie: Univerzita Karlova 1 reakce 704 přečtení
Marie M05.06.2017 17:29
Dobrý den,

obory medicína a framacie mě lákají a nemůžu se mezi nimi rozhodnout. Byla by nějaká šance je studovat souběžně - je tady někdo, kdo je oba najednou vystudovat zvládl? Chápu, že záleží především na mých studijních schopnostech, ale zajímá mne, jestli to už někdo dal a není to moc velká sci-fi. Co do stylu učení jsem spíš logik - ne, že bych se nezvládla něco naučit nazpaměť, ale příliš to nepreferuji. Děkuji.
  • x06.06.2017 15:51
    Za farmacii mluvit nemůžu, ale konkrétně medicína znamená, že se první dva roky musíš hodně věcí namemorovat. A to tak, že čím více, tím lépe. Logické učení můžeš aplikovat až když máš dostatečný základ znalostí z anatomie, histologie, biologie, biochemie a fyziologie.

Jen technická poznámka, zkus se zamyslet, co tě doopravdy láká. Pokud tě láká příprava léků, tak můžeš studovat farmacii samu o sobě, medicína by pak pro tebe byla zbytečná. Pokud tě láká chemie za léky, můžeš zkusit studovat medicínu a případně si k ní přibrat studium chemie. Nebo třeba časem naznáš, že tě lákají moderní léky (biologická terapie), pak by pro tebe dokonce mohla být zajímavější biofyzika.

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 08.09.2026 20:37:28.