Jak se dostat na Mediální studia?

← Všechna témata Kategorie: Univerzita Karlova 5 reakcí 4399 přečtení
Jara Novak25.01.2011 22:16
Zdravím, už třetím rokem se hlásím na navazující studium v kombinované formě, obor Mediální studia a prostě netuším, jak se dobře připravit. Zdá se mi, že během přijímaček je žádán tak velký rozsah znalostí, že je to hodně o štěstí. Chápu dotazy k aktuálním událostem, ale některé dotazy mi přijdou už spíše bulvárního charakteru a zaskočilo mě, že se vyžadují třeba informace o Ošklivce Katce.

Hlavní problém, alespoň u mě, spočívá v tom, že nevím, na co se zaměřit. Máte nějaké rady, kromě toho, získat, co nejvíce bodů z jazykové části zkoušek? Rád bych tento obor studoval.

Email: E-mail
  • Lucka28.01.2011 19:21
    Tak osobne bych Ti doporucovala (krom toho jazyka😉 zamerit se na aktualni udalosti - hlavne v Cr, projit si televizni program, zjistit kdo sedit v Radach, jake byly behem minuleho roku zmeny a kauzy , nejenom medialni, kdo ziskal nejake televizni ceny atd. Je to bohuzel holt hlavne o vseobecnem prehledu, ten se da spatne naucit, ale treba tyhle veci se zjistit daji. Osklivka katka je jeste ok, to je alespon medialni, ale ja si pamatuju z prijimacek na bakalare otazku treba kdo postavil Tancici dum v Praze...TO teprv jsem si rikala, ze je to pekne mimo misu..
    • Jare Novak01.02.2011 19:25
      Na Tančící dům si také pamatuji 😊). Ale na stránkách mají třeba uvedeno, že je nutné se zaměřit na 19. a 20. století, co se týče historie a pak jsou tam dotazy na data z patnáctého století, člověk vůbec nevím, co čekat 😀 😀. Ale díky za informace.

• Lenka12.05.2012 19:30
    Ahoj, já bych se chtlěa na média na magisterský studium hlásit příští rok. Moc by mi pomohly nějaké rady, těch, co už tam studují. Je mým snem se na tento obor dostat a udělám pro to maximum. Chtěla bych se moc zeptat jak se dá připravit na angličtinu a na ty odborný texty, kterým budu muset porozumět. Děkuji Za jakoukoliv odezvu 😊

• frida03.12.2012 11:19
    Zajímalo by mě, jaký je percentik (minimální počet bodů) k přijetí na medialní studia nmgr? Nevíte, jaký byl loni? díky

• Terka03.01.2013 23:07
    Zdravím,
    moc bych si přála studovat na navazujícím magisterském oboru mediální studia UK dálkově či prezenčně. Letošní rok končím magisterské studium na Policejní akademii a na UK jsem nic nestudovala, tak ani nevím, jestli si tam můžu podat přihlášku na navazující obor. Samozřejmě si uvědomuji rozdíl v obtížnosti studia na PAČR a UK. Ale myslím si, že jsem pilná a zvládla bych i toho bakaláře z mediálek "dohnat". Angličtinu mám celkem kvalitní, čeština mě také vždycky bavila, historii a literaturu budu muset nastudovat lépe, ale s tím všeobecným přehledem si rozhodně nejsem vůbec jistá. Prostě nijak enormně chytrá nejsem a bojím se, aby to za přijímačky nebyly taky jenom vyhozené peníze. Myslíte, že má vůbec cenu se na takový obor hlásit, když budu v přijímačkách "bojovat" s lidmi, kteří se v daném oboru již pohybují? A jaké jsou pro mě v takovém případě šance k přijetí na žurnalistiku - magisterské? Ta byla mým snem vždycky. Ale to už mi připadá úplně zabité 🙁 A nemůžu si dovolit jít studovat znovu bakaláře, bylo by to moc let a já se musím spíše živit, než učit. I když v případě přijetí bych ležela v knihách i za cenu hladovění 😀 Dále bych se chtěla ještě zeptat, zda vám připadá smysluplné studovat takové obory na soukromých VŠ? Zda v Praze mají úroveň atp. Děkuji moc za odpověď.

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 05.09.2026 17:41:10.