Úroveň výuky na katedře jazyků v Opavě

← Všechna témata Kategorie: Slezská univerzita v Opavě 3 reakce 1355 přečtení
Mike08.01.2011 17:37
Chtěl bych se zeptat, kdo máte jaké zkušenosti s úrovní výuky na katedře jazyků v Opavě-angličtina, němčina. Jaká je kvalita vyučujících, jejich přístup k výuce a zájem pomoci studentům. Jaké jsou jejich požadavky, respektive požadavky na studenty v jednotlivých semestrech a jestli zkoušky jsou přiměřené probíranému učivu a dají se zvládnout. Zda hodnocení je spravedlivé a objektivní a požadavky v jednotlivých předmětech jsou jasně stanovené a dodržované bez ohledu na to, kdo předmět vyučuje. Zajímá mě situace na denním i kombinovaném studiu.
  • Petr08.01.2011 18:01
    Angličtinu v Opave studovala má přítelkyně a rozhodně bych ti ji nedoporučoval. Úroveň je hrozná učí se tam z Headwaye, naprostá neochota a arogantnost na této katedře. Sám jsem měl tu "čest" s jejím vedením něco řešit, dotyčný se jmenovál Kollář, a mohu jen potvrdit, že podobného ***a jsem nepotkal (což mi bylo potvrzeno i od jiných funkcionářu ze SLU). Jako velkou nevýhodu celé SLU bych zmínil pouze jeden řádný a jeden opravný termín (na snad všech jiných vysokých školách je jeden řádný a dva opravné). Na angličtině na těchto termínech navíc vysloveně lpí... Zajištění vyuky je zajišťováno z větší části nekvalitními lektory (resp jde o bývalé studenty co tam vystudovali učitelství pro střední školu, nekterí sice uz maji PhD ale i ten dodelavali v Olomouci na nekolikrat snad 10 let např. Vomlela) . Na ustavu anglistiky jsem byl osobně svědkem toho jak se s hostujícím američanem (tuším že to byl tehdy ještě Brady bavil vedoucí katedry vemi vulgárně o studentkách). Ber to jen jako názor a osobní zkušenost, ale dle mne budeš mít na Ostravské univerzitě o dost příjemnější studium.
    Pro případné rypaly - ne na SLU jsem nestudoval angličtinu ale jiný obor, který jsem uspěšně udělal a na magistra šel kvuli urovni skoly jinam.
    • Petr08.01.2011 18:07
      ted koukam ze te zajimala i nemcina u te vim ze byli studenti spokojeni, jen si nedavej kombinaci - pro SLU dvouoborove studium znamena 70% predmetu z jednoho oboru + 70% predmetu z druheho + 2statnice + 1 diplomka + 1 semestralka
    • Mike08.01.2011 18:36
      Díky moc za postřehy. To, co zmiňuješ, jsem totiž také už slyšel a proto mě zajímá,jestli se najde nějaké pozitivní hodnocení a nebo se Opavě raději obloukme vyhnout. Zatím to tak vypadá....

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 11.09.2026 16:06:14.