Zdravím Vás.
Chci se zeptat, jestli jste se někdo hlásili na mgr. studium z jiné školy. Budu si ted dodělávat bc na jiné škole a chci pak zkusit PA mgr obor. Paní ze studijního oddělení mi napsala, že na mgr obory mohou jít jen lidé z PA co dělali předtím bc.
Mě to přijde jako ***.ost, musí mi přeci umožnit přijímačky aspon zkusit..
Jak to vlastně je? Děkuji moc za odpovědi, mrzelo by mě, kdybych nemohla ani zkusit přijímačky.
Email: E-mail
-
I Inkvizitor26.08.2014 23:34 Je plným právem školy stanovit si podmínky pro přijetí, pokud to nebude v rozporu se zákony (stanovisko MŠMT k požadavkům na předchozí vzdělání u uchazečů o navazující magisterské studium). Pokud podáš přihlášku, nebudeš přijata pro nesplnění požadavků přijímacího řízení. Celkem běžné je to ve zdravotnických oborech, u chemiků a u strojařů. V případě POLAC jde nejspíš o snahu bránit se tomu, aby jim ze služebního poměru netlačili do navazujícího magisterského studia lepmply, kteří si Bc. zakoupili na nějaké pochybné soukromé vysoké škole diplom, ale fakticky umí kulový s přehazovačkou.
Pokud jsi absolvovala podobný obor, tak máš v zásadě dvě možnosti:
1. Podat si přihlášku na bakalářský obor, uspět v ostré konkurenci u přijímacích zkoušek a požádat o uznání co největšího počtu předmětů. I v nejlepším případě se ti bakalářské studium nejspíš moc neurychlí.
2. Podat k rukám děkana příslušné fakulty žádost o udělení výjimky. Žádost ovšem musíš velmi dobře zdůvodnit, tedy pokud jsi nestudovala hodně podobný obor, neměla jsi vynikající výsledky a neprojevila jsi aktivity zvláště hodné zřetele, tak je šance na úspěch mizivá; pokud se sejdou všechny příznivé okolnosti, je i tak tvoje šance malá. Uvědom si navíc, že děkan nemusí mít kompetenci v tomto případě výjimku udělit; nikdo jiný ale takovou kompetenci mít nesmí (záleží na vnitřních předpisech).
Napsat odpověď
Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.09.2026 23:11:07.