Studujete někdo tento obor v kombinované formě?? Zajímaly by mě názory na studim,praxi a prostě všechno kolem,podala jsem si už přihlášku tak snad to výjde😀 Klidně pište i vy co studujete prezenčně😉 Budu moc ráda za každou odpověď😊
Email: E-mail
-
D Džína17.11.2010 21:28 Studium nejen totoho, ale obecně všech zdravotnických oborů ( jako je např. Radiologický asistent, Všeobecná sestra, Všeob. lékařství ), je velice náročné. Připrav se na to, že ve škole každý rok prosedíš každý den od rána do večera a podstatnou část letních a dalších prázdnin Ti zabere praxe. Porodní si navíc musí splnit velké množství porodů, aby byly vůbec připuštěny ke státnicím.
Kombinovaná formou těchto oborů snad ani z důvodu náročnosti studia neexistuje.-
M Mischell18.11.2010 09:10 Právě že kombinovaná forma jde studovat v Ostravě a Českých Budějovicích. Výuka je každý pátek+sobotu celý den co jsem tak koukala na rozvrhy.A praxe měsíc v každém semestru,tu bych musela absolvovat s prezenčními studenty,protože nemám praxi (střední mám gympl) a ve třetím ročníku LS je ta praxe tuším 3měsíce v kuse. myslím že je tam podmínka splnění 1650h praxe za ty 3roky.
Email: E-mail-
D Džína19.11.2010 17:54 pokud máš střední školu gympl, tak myslím už vůbec nepůjde studovat kombinovanou formou ( jsem také nezdravotník ). Pokud vím, tak kombinovaná forma je na drtivé většině zdravotnických fakult možná pouze, pokud má student SZŠ, 2 roky praxe + ve zdravotnictví pracuje. Navíc je nutné být na praxi např. i o letních prázdninách a podstatnou část semestru ve 3. ročníku.-
M Mischell19.11.2010 18:57 jak jsem psala už výše, v OV a ČB to jde studovat i když zdravotník nejsi. Sama jsem ještě psala na studijní, jestli je to opravdu tak a můžu si podat přihlášku, i když mám gympl. Bylo mi odpovězeno že můžu,ale v případě že budu přijatá, tak praxi musím absolvovat podle prezenčního plánu (ty 4týdny každý semestr) kdybych nějakou praxi v oboru měla tak bych ji měla normálně podle kombi plánu a té je tam podstatně míň,myslím jenom nějakých 50h/sem. Prázdninovou praxi už tam nemají, měli ji kdysi 6 týdnů mezi 1-2r a 2-3r ale teď to udělali tak že ve 3r. LS je ta praxe v kuse 3měsíce.
-
-
-
-
L Lenka10.01.2012 22:19 Chtěla bych se hlásit na Porodního asistenta do Otravy a mám dotaz co se týče přijímacího řízení na co bych se měla připravit. děkuji za každou odpověď =o)
Email: E-mail
Napsat odpověď
Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 11.09.2026 16:06:14.