Jestli má někdo zkušenosti s odvoláním, hlavně s tím, na které se dostal, tak dejte vědět. Napište, co je dobré uvést a co ne. Vůbec neví, co do odvolání psát. Díky, díky, díky...
Email: usmev24seznamcz
Odvolání
11.06.2007 15:14:21, Vicky, zhlédnuto: 890x, reakcí celkem: 8Reagovat na příspěvek
-
(19.05.2013 18:29:05, t) Můj názor - ODVOLÁNÍ JE NA ***!!!! K NIČEMU. NEUZNÁVAJÍ VŮBEC NIC. reagovat zde
-
(19.05.2013 18:58:49, t) Když škola nechce přijmout lidi navíc, tak je prostě nepřijme!!!!! škoda! reagovat zde
-
(20.05.2013 11:04:56, ww) Loni jsem se odvolal na celkem 6 oborů a ani jeden úspěšnej pokus.... reagovat zde
-
-
(20.05.2013 15:38:34, ajda) Napíši to raději ještě sem,víc se zde hodí můj příspěvek z jiné diskuse:
Právě se taky nyní řešilo,že muni má tendenci brát míň studentů než v minulých letech - "Pokud vezmeme na obor o 10 studentů míň, dostaneme stejnou částku, jako kdybychom jich vzali o těch 10 víc." - to říkali přímo děkani nebo rektor, na zasedání a nemají dost peněz na výzkum, tak chtějí vzít letos míň studentů, protože peníze jim jdou najednou a co ušetří na studentech - dají na výzkum. dost sprostý.
Aneb pochybuji, že lidi letos uspějou s odvoláním.... nebudou brát, musí šetřit reagovat zde -
(20.05.2013 18:25:58, Radek) K těm odvoláním. Šance je nějaká vždycky. Zvlášť když člověk skončil těsně pod čarou. Takže, jmenuje se to "žádost o přezkoumání rozhodnutí o nepřijetí. Odvoláváš se tam na dopis který ti přišel poštou že tě neberou. Člověk by tam měl uvést nějaké argumenty, proč právě jeho nepřijetí nebylo spravedlivé a správné. Ideální je, pokud člověk úspěšně zpochybní nějaké odpovědi v přijímacím testu. Ale to se většinou nepovede.. Takže bych tam napsal na rovinku, o studium mám velký zájem, pokud by se uvolnilo místo po někom kdo nepřijde k zápisu nebo se vzdá studia, budu moc rád(a). A napsat na sebe kontakt a na jaký obor ses hlásil(a). Věc která může být jedním z argumentů, je i to, že člověk byl třeba nastydlý, nebo že mu sluníčko při psaní svítilo do očí.. Nebo třeba napadnout ten způsob výběru uchazečů - např. pokud se nějakým procentem zohledňuje prospěch ze střední školy, vyjádřit pochybnost a možnost že lidi z "lehčích" škol, co měli benevolentnější profesory, měli proti tobě výhodu, a že to není tím že by byli lepší než ty, a možná právě to tě odsunulo o těch kýžených pár míst dozadu. Pokud se píšou testy na varianty, tak třeba vyslovit domněnku, že je možné že tvá varianta byla těžší než tu co psal někdo jiný a ten se pak snáze dostal. Když člověk píše TSP nebo OSP Scio, tak to je těžší prokázat (protože je vyhodnocení dle percentilů) - a kromě zpochybnění jednotlivých konkrétních odpovědí se dá namítnout jen to, že je možné že náhodně k tobě do stejné varianty testu byla přiřazena skupina velmi nadprůměrných řešitelů kteří relativně zhoršili tvůj výsledek. U OSP Scio mohou ale namítnout, že všichni v daném termínu píšou stejnou variantu na víc místech a školách. Tak si možná pomoci tím, že ti co hlídají u testu tobě odebrali test dřív než někomu kdo seděl jinde, a tedy jsi měl(a) méně času.. i když třeba jen o 30 se***.. No prostě si něco vybájit.
Pomůže i z druhé strany, když lidi co se dostali na víc škol, si to rozmyslí a vyberou si jednu, a na ostatní bez okolků napíšou že děkují ale že se rozhodli studovat jinde a vzdávají se studia u nich. A tím se dané škole otevře možnost doplnit počty.
Když nevyjde odvolání, je zde ještě určitá možnost najít nějaké nově akreditované obory, na které budou přijímačky později, nebo 2.kolo přijímacích řízení - u oborů na které se moc lidí nehlásilo a mají volno, nebo u soukromých škol, které mají obvykle dostatečnou kapacitu, protože se lidi nejdřív pokoušejí o školy co jsou zadarmo a někdo si placené studium nemůže/nechce dovolit. Po škole se rovněž dá jít studovat jazyk na nějaký intenzivní roční kurz třeba s nějakou zkouškou (některé jazykovky umožňují zachovat statut studenta) a nebo si najít na rok práci - člověk pak má praxi, a na to zaměstnavatelé pak u absolventů VŠ koukají, resp. u více stejných absolventů je praxe jazýčkem na vahách. Přeju zdar reagovat zde
Email: radek.lexavejskacz -
(20.05.2013 18:33:34, Ivana) Záleží na škole. Třeba v oblasti práva UK nikoho na odvolání nepřijímá, Olomouc a Plzen ano. Tohle se odvíjí od prestiže, a tím i žádanosti školy. Ti lepší uchazeči se většinou dostanou na více škol a zvolí si tu lepší z nich-z toho vyvstává ona šance pro slabší uchazeče na méně prestižních, žádaných školách. reagovat zde
-
(20.05.2013 19:36:58, hrozný) Máte všichni pravdu. Čtu hodně diskuse o MUNI, dal jsem si přihlášku na ESF a všude narážím, že je šance nulová. Hodně lidí píše, že i když napadlo nejednoznačné otázky, škola to zamítla... reagovat zde
-
(26.05.2013 13:45:09, Petra) Přesně! Taky jsem podala odvolání s nejednoznačnou otázkou a škola mi pak napsala,že mám sice pravdu,ALE TVŮRCI TSP SI NA SVÉM ŘEŠENÍ TRVAJÍ, TAKŽE REKTOR ODVOLÁNÍ ZAMÍTÁ! Četla jsem jinde na netu,že to stejný udělali i jiných lidem... reagovat zde
-
Podobné příspěvky:
- Odvolání - výsledky - Mendelova univerzita v Brně
- Odvolání na VŠ - Ostatní
- Odvolání na UK - Přijímačky, přípravné kurzy
- Odvolání - Policejní akademie České republiky
- Odvolání na PEF CZU... - Česká zemědělská univerzita v Praze
- Odvolání na VŠE FINANCE (na ostatní obory FFU přijata) - Výběr vysoké školy
- PEF vsrr odvolani - Česká zemědělská univerzita v Praze
- Odvolání - Přijímačky, přípravné kurzy
- ČZU FAPPZ odvolání - Česká zemědělská univerzita v Praze
- Do kolika dní musí VŠ reagovat na zaslané odvolání - Ostatní
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 03.10.2024 16:35:07.