Dobrý večer,jsem z toho trochu nervózní, tak jsem se rozhodla poptat, jestli má třeba někdo zkušenosti. AI už je tu nějaký ten pátek a ani vyučující se netají tím, že po odevzdání často projíždí naše práce detektorem AI. Zrovna jsem ve fázi, kdy píšu diplomovou práci a už jsem několikrát četla na internetu, že někdo něco napsal a detektor to vyhodnotil jako AI (ne ve všech případech se jednalo o akademické texty). Používám Grammarly na kontrolu gramatiky, program zahrnuje kromě opravy gramatiky i funkci, kdy kurzorem najedete na odstavec a ono vám to navrhne parafrázi celého odstavce. Párkrát už jsem nějaké to slovo změnila, když jsem mi návrh Grammarly líbil víc a jsem si jistá, že už jsem i párkrát nějakou tu změnu bez povšimnutí nechtěně odklikla. Hlavně kvůli využívání Grammarly a toho, co už jsem viděla na internetu jsem začala po napsání každé kapitoly ji vhodit do několika detektorů, abych se podívala, jestli mi nějaké to procento vyjede. Vždycky mi vyjede něco mezi 1 a 3 % AI, ale vždy se najde jeden, který vyhodí, že celý text napsala AI. Vedoucí zatím neříkal nic, že používám Grammarly, ví. Vím, že tyto generátory nejsou stoprocentní a umí vyhodnotit jako AI to, co není (stačilo mi, když jsem do něj hodila nějaký svůj starý text ještě že základky nebo střední a vyhodnotilo to jako AI), ale co když mi to nakonec způsobí problém u vedoucího a/nebo oponenta? Téma není zrovna procházka růžovým sadem a dokážu se u toho pěkně zapotit a tak by mě i mrzelo, kdybych se snažila, aby to nakonec dopadlo obviněním, že to za mě napsala AI. Já budu vědět, že jsem to napsala, strávila nad tím spoustu svého volného času, ale jak to vysvětlím někomu, kdo si vezme do hlavy opak jenom kvůli nějakému detektoru? Nemáte někdo podobnou zkušenost? Vím, že spousta lidí mi nejspíš řekne, že to moc řeším, ale bohužel máme na fakultě i profesory, kteří mají až hluboce nenávistný postoj vůči AI a obviňují každého, kdo jim něco odevzdá, i když nemají žádný podklad (tím myslím, že ani nepoužili žádný detektor).
Děkuji za reakce