Ahoj, mám dilema ohledně výběru VŠ.
Momentálně studuji medicínu na MUNI, ale zjistil jsem, že mě to prostě nebaví (byť v zimním semestru jsem zvládnul všechny zkoušky na první pokus, především mě nebavily předměty jako biofyzika a anatomie) a že se mi prostě stýská po biologii, která mi na gymplu šla a bavila vždycky nejvíc (nikdy jsem za 8 let na gymplu neměl žádnou 2 na vysvědčení), chemie mě taky vždycky bavila a určitě s ní nemám žádnej problém, s fyzikou a matikou už to je o něco horší. Ne že by mi vyloženě nešly, na gymplu jsem míval z matiky vždycky 2, ale prostě mě tolik nebaví a vždycky jsem měl rozvinutější verbální a kritický myšlení, spíš než to numerický. Asi úplně nejvíc mě zaujal obor Biologie a ekologie na UPOL, na tý medině jsem si uvědomil, že mě nebaví, když je všechno jenom člověk člověk člověk a o zvířata/rostliny se tam ani nezavadí, což mi vzhledem k tomu, že jsem od dětství (asi hlavně díky dokumentům D. Attenborougha) miloval přírodu, dost vadilo. Vím ale, že uplatnění "zelený" biologie je prostě horší a byť mi určitě nejde o to nějak zbohatnout, tak opravdu nechci mít problém najít si práci, za kterou bych ve výsledku stejně dostával 25k hrubýho, i kdybych nakonec nějakou našel. Je tu někdo, kdo se v tom orientuje a věděl by, jestli to je fakt tak špatný?
Další možností je pak Molekulární biologie a genetika na MUNI. Vím, že by mě to taky určitě bavilo (biologie mě tady na medině drží nad vodou a narozdíl od skoro všeho ostatního mě fakt baví, histola teď ve druhým semestru je taky docela fajn)-jen k tý zelený biologii mě to táhne o malinkej kousek víc, nicméně práce v laboratoři mě taky naplňuje a kdyby byl zásadní rozdíl v uplatnitelnosti, tak bych na bio+eko netrval.
Co byste mi v mojí situaci poradili? Předem moc díky za všechny odpovědi
Biologie a ekologie vs. molekulární biologie a genetika
05.04.2023 00:11:35, Student, zhlédnuto: 5316x, reakcí celkem: 1Reagovat na příspěvek
-
(06.04.2023 16:05:42, x) Ahoj,
mimo vzdělání pro certifikované profese (tedy třeba právě lékař) tě škola až tak moc nedeterminuje. Takže pokud se ti víc líbí v Brně, klidně zůstaň v Brně. No a pokud by ti snad systematika chyběla, není problém si "velké zvíře" a "velkou kytku" zapsat jako volitelné předměty. Navíc po bakaláři se můžeš rozhodnout znovu o tom, kam vlastně chceš jít.
No a pokud jsi skutečně střelec, tak můžeš zůstat na LF, jen si v rámci volitelných předmětů zapisovat předměty ze systematické biologie, a na "skutečnou biologii" můžeš jít až jako absolvent lékařské fakulty na doktorské studium. Není to úplně běžné, ale zase taková výjimka to také není. reagovat zde
Podobné příspěvky:
- Studium genetiky/molekulární biologie - Výběr vysoké školy
- Molekulární biologie a biochemie organismů - Informace o studiu
- Molekulární Biologie nebo Medicína? - Výběr vysoké školy
- Časová náročnost studia molekulární biologie? - Ostatní
- Biologie nebo Molekulární biologie a biochemie organismů na UK? - Výběr vysoké školy
- Genetika na MUNI - Výběr vysoké školy
- MUNI nebo UPOL? - Přf, Molekulární biologie - Výběr vysoké školy
- Chemie vs Biologie - uplatnění - Výběr vysoké školy
- Biologie na JU nebo Biologie/Ekologie na UHK? - Výběr vysoké školy
- Biologie na UK či MU? - Výběr vysoké školy
Administrace reakce
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 03.10.2024 16:35:07.