VŠEM - recenze

Kategorie: Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 12.02.2023 22:10:18, Petr, zhlédnuto: 208x, reakcí celkem: 0Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekDobrý den a ahoj, protože škola nabízí 5 kreditů za napsání recenze, tak jsem se rozhodl sepsat krátkou recenzi o mých prozatímních zkušenostech s Vysokou školou ekonomie a managementu v Praze.

1) Nechápu, jak škola může požadovat po svých studentech zaplatit celou výši školného a to za celé 4 roky pokud budete chtít odstoupit třeba i po prvním roce studia.
2) Systém svobodného rozhodování na této škole opravdu neexistuje, jste vlastně nuceni k dobrovolnictví, což je celkem paradox ne ?
3) Studenti mají sbírat tzv. “Akademické body” a to ve výši 20.bodů za celý trimestrální školní rok a pokud body nenasbíráte, tak si prostě musíte doplatit rozdíl ceny od vašeho typu studia (př. standard) do typu studia “prémium” což v tomto případě činí 20 000KČ + 10 000KČ jako pokuta, takže dohromady 30 000KČ. Takže pokud studujete standard za 40 000KČ a nepodaří se vám nasbírat 20.bodů, tak si zaplatíte krásných 70 000KČ celkem. Není to nádhera ?
4) Co se týče možností, jak akademické body nasbírat, tak je to taky pěkná tragédie. Můžete si aktivity vymyslet samy a navrhnout bodování,- , ale nečekal bych, že vaše nápady se budou líbit, takže si docela polámete hlavu než vás napadne a hlavně než vám schválí něco vašeho. Nebo si můžete vybrat z dalších aktivit, třeba pořádání různých akcí pro studenty (sportovních, charitativních/dobročinných, volnočasových, apod..) a to s minimálním počtem 10.lidí, ale to je ovšem v dnešní době bohužel celkem nereálná věc, když tu máme coronavirus a shromažďování, je tím pádem tak trochu mimo mísu a velká většina ze škály nabízených možností, které můžete dělat je vlastně s větším počtem lidí, to kam tím hlavně mířím je, že škola by se měla více zajímat o to, jak jejich studentům zpříjemnit v této těžké době studium a ne jen o svou pověst a sponzory a propagaci. Tím navazuji na další možnost jak nasbírat body a tou je, že si pozvete na online interview nějakou “známou” osobnost, s kterou si připravíte rozhovor/podcast, ale to prý taky není tak jednoduché protože ten, kdo vám přijde jako ideální kandidát, tak vám ho vlastně VŠEM ani neschválí, protože není dostatečně známý a nemá tím pádem takový dosah jaký by si škola představovala, takže z jejich strany, co se týče propagace je toto propadák.
Co tím chci říct je, že pokud chcete pozvat nějakou osobnost, radši se zaměřte na osobnosti z influenceri z instagramu, protože ti mají dosah, ale obsah toho, co mohou předat často úplně k ničemu a na VŠ se to ani nehodí, ale to je VŠEM jedno, upřednostní spíš influencera, než někoho s velkou praxí třeba v odvětví marketingu/ekonomiky.
5) Tzv. nucená dobrovolnost, to je něco jako když vám řeknu ať si vezmete psa z útulku a vy se rozhodnete, že ho vezmete, tak podepíšeme smlouvu, ale vy ho nakonec nebudete chtít, tak ale to ve finále budete muset zaplatit určitou částku navíc. Takhle finguje víceméně systém akademických bodů na škole nebo odchod ze školy.

Na škole se najde i spoustu plusů. Já slyším více kritiky než chvály a protože studenti VŠEM školu zkritizovat nemohou, alespoň né vždy svým reálným názorem, protože by mohli přijít o své body, tak to udělám já.

Podobné příspěvky:
  1. Recenze VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  2. Druhým rokem na VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  3. Hodnocení VŠEM - Výběr vysoké školy
  4. Zkušenosti na VŠEM- ANEB PROČ JSEM SI VYBRALA TUHLE ŠKOLU - Ostatní
  5. VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  6. Hodnocení VŠEM - Výběr vysoké školy
  7. Upřímná recenze na VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  8. Studium na VŠEM - Informace o studiu
  9. První rok studia na VŠEM - Ostatní
  10. VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.