Zdravím.Nastoupila jsem na zimní semestr na ČZU. Bylo to bohužel rozhodnutí pod tlakem a na poslední chvíli. Nyní vím, že zápočty nezvládnu. Co jsem zatím zjistila je, že status studenta budu mít dokud mě škola nevyloučí (já sama ukončovat nebudu). Což by mělo být po zkouškovém období, kdy mi profesoři zkrátka zapíšou, že jsem nevyhověla požadavkům. Je nějaká pevná doba, kdy je student vyloučen? Myšleno jako jestli je obecně známo, že pravidelně každý semestr v nějakém rozmezí rozesílají dopisy o vyloučení.
Chtěla bych tedy nastoupit na vysokou školu na jarní semestr. (Tentokrát už na obor, který mi bude vyhovovat).
Jsou školy, kam jde nastoupit na jarní semestr, ale nebude někde problém s tím statusem studenta? Pokud mě vyloučí například v lednu, v únoru budu podávat přihlášku na jinou školu a přijmou mě následující měsíc, tak nevznikne dluh státu na pojištění? Respektive, když chce student takhle změnit školu, jak to funguje se statusem studenta? + budu muset ohlašovat někde na úřadech takové změny? + budou mi zaslány nějaké informace z úřadů po vyloučení ohledně platby pojištění?
Dále jako student ČZU mám ISIC, bude to platný doklad studenta, i když mě vyloučí v půlce doby do kdy je na ISICU napsána platnost?
Předem děkuji za odpovědi a ocenila bych i více informací kolem tohoto témata (nejen odpovědi na přímé otázky z textu).
Email: m.bartova274seznamcz