(11.05.2022 15:50:57, Jaroslav Kunst)
Vysoká škola CEVRO Institut, z.ú. - Vysoká škola, kam se budete těšit! Asi tak jak se odsouzený těší na nástup do vězení. Nepřeháním, v minulosti jsem pracoval ve firmě, která do věznic dodávala IT systémy, tak jsem měl možnost atmosféru kriminálu nasát stejně jako jsem nasál atmosféru CEVRO Institutu během svého studia.
Výuka probíhala formou nepovinných přednášek, na kterých se aktivní student dozvěděl minimum informací. Za vše hovoří forma výuky angličtiny. Potřebný počet kreditů bylo možné získat tím, že student prokáže účast na workshopech, které byly povětšinou online, a to tím, že udělá selfíe před obrazovkou počítače či při fyzické účasti, bez jakékoli nutnosti aktivního zapojení.
Mohlo by to vypadat lákavě ale ouha, zcela odlišný je na této škole přístup ke zkouškám. Tam se naopak očekávají blíže nespecifikované ale za to důkladné znalosti. Za naprosté neexistence zkušebních otázek byla možnost uspění ve zkoušce čirou lotrií.
Koncepce školy je, alespoň dle mého názoru, jasná. Bez přijímaček (ty nahrazuje motivační dopis) přijmout maximální množství studentů a nemít zájem na jejich vzdělávání ale na finančním zisku. Povinnost zaplatit školné za celý akademický rok, i když ze školy v jeho průběhu student odejde, je toho jasným důkazem. Je samozřejmě možné školu dokončit, ale musí se počítat s neobvykle nepřátelským prostředím, ve kterém vás díky zaplacenému školnému drží prakticky násilím, obdobně jako v kriminále. Absolutně neexistuje jakákoli pozitivní komunikace mezi vyučujícími a studenty a vše je prostoupeno chladem.
UVAŽIVAT O STUDIU NA TÉTO ŠKOLE DŮRAZNĚ NEDOPORUČUJI.
Jaroslav Kunst
bývalý student vysoké školy CEVROINSTITUTE [school of legal and social studies]
reagovat zde
Email:
jkunstemailcz