Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně převodu studentů do nového studijního programu.
Letos jsem měl ukončit VŠ. Splněné zkoušky ( plný počet kreditů), BP odevzdanou a ohodnocenou, SZZ 1. část splněna, 2. část měla být opravná. Ze zdravotních důvodů jsem nemohl na opravnou jít. Nyní čekám na vyhlášení dalšího termínu v zimním období, byl jsem zapsán z důvodu převodu studentů do nové studijního programu, kredity my byly ubrány a mám splnit další 4 zkoušky.
Nerozumím tomu, je to oprávněné.
Předem děkuji za jakoukoli odpověď a radu.
Email: luremapostcz
Dotaz - převod studentů do nové studijního programu
02.11.2021 09:52:00, Klema, zhlédnuto: 8419x, reakcí celkem: 2Reagovat na příspěvek
-
(03.11.2021 19:41:52, x) Zcela obecně, takové jednání vysoké školy není morálně přijatelné. Navíc pokud podle organizace studia byly splněny podmínky pro složení státní závěrečné zkoušky a tato byla zahájena, tak běží čas pro její složení a změna programu by už ani neměla být možná.
Takto opožděná stížnost - je už skoro polovina semestru - už nejspíš nemá moc nadějí na úspěch.
Na druhou stranu "ubrání kreditů" zní podivně. Předpokládám, že ve skutečnosti nikdo nemanipuloval s hodnotami kreditů u již splněných studijních povinností (to by bylo nezákonné), ale že došlo k přesunům mezi předměty povinnými, povinně volitelnými a volitelnými takže v některé kategorii ti teď chybí kredity. Na slušné vysoké škole by k tomu buď vůbec nedošlo, nebo by vše vyřešila pro forma podaná žádost o výjimku. O jakou školu jde?
Každopádně jediné řešení je žádost o výjimku k rukám děkana zdůvodněná tím, že jde o problém vzniklý mimo tvoji vůli a v zásadě o změnu pravidel během studia. Druhé řešení je splnit chybějící zkoušky. Třetí možnost je vzít všechny podklady a obrátit se na právníka, protože počínání vysoké školy by mohlo být napadnutelné podle správního práva (podmiňovací způsob je na místě - neznám detaily, možná je vše v souladu s pravidly a tedy i se zákonem, jen je to v rozporu s dobrými mravy). reagovat zde-
(04.11.2021 10:49:53, Klema) Děkuji za reakci a odpověď. Na studijním mi bylo řečeno, že studijní program byl zrušen a z toho důvodu byly přepočteny kredity a přidány 4 zkoušky z nového programu. Jak jsem psal toto bych chápal, pokud bych neměl splněno vše před SZZ.
Pokusím se ještě oponovat.
Děkuji K reagovat zde
Email: luremapostcz
-
Podobné příspěvky:
- FJFI ČVUT výběr studijního programu - České vysoké učení technické v Praze
- dotaz - Ostatní
- jeste 1 dotaz - Informace o studiu
- Dotaz ohledně poplatků za studium dvou oborů - Ostatní
- Nové propagační video VFU - studium v zahraničí - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
- dotaz na vš - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
- VŠB-pár otázek ohledně studia a dalších studentů, kteří zde budou chtít tento rok studovat - Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
- Dotaz - Vysoká škola aplikovaného práva, s.r.o.
- Kolej, dotaz - Policejní akademie České republiky
- Uplatnětní studentů právnických fakult - Ostatní
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 02.12.2024 11:56:02.