rád bych vás poprosil o radu. Po úspěšném dostudovaní gymplu (odmaturoval jsem za 2 ze všech předmětů, mimo to jeden z nich byla matika) jsem se rozhodl, že bych rád dal na strojírenství. Nakonec jsem se rozhodl jít na zmíněné ČVUT fakulta strojní. A nyní to, co bych potřeboval. Situace je zhruba taková, že kvůli Covidu se škola ani neotevřela, byl jsem akorát na zápise a všechny hodiny probíhají dálkově přes Teams. A my jsme překvapivě doma. Co se týče předmětů. Silové předměty jsou v prvním semestru, matika, fyzika, konstruktivní geometrie(kongo). Pak jsou další řekněme důležité předměty, kde jde hlavně o to odevzdat zadané práce. Děje se vlastně to, že matematiku relativně na pohodu zvládám. Kongo je na tom hůře, různé promítací metody v prostoru jsem v životě neviděl, ale nějak by se dostatečná třeba urvat dala. Fyzika je totální výbuch. Na nepovinné přednášky sice chodím, ale vzhledem k tomu, že mi v tom asi lehce ujel vlak (vůbec mě to nebaví, protože nemám absolutně šajna o čem se tam vlastně mluví a soustředit se na to je pro mě regulérní utrpení), tak tam sice jsem ale věnuju se úplně něčemu jinému. Už mám za sebou jeden zápočtový test, který byl nejspíš výbuch(několik dní před testem jsem se z toho všeho sesypal, a nebyl schopen něco dělat). Já vím zním jako slečinka. Ale co už. Kolikrát se mi stane, že práce se tak navaluje, že vlastně odevzdám, co je třeba, ale jsem už tak vyčerpaný nebo už je tak pozdě, že jdu prostě spát, protože ráno mám hodinu. Takže dotažení nedostaků z konga a fyziky se mi úspěšně vzdaluje. Takže teď jsem v bodě, kdy se pravděpodobně pokusím dotáhnout aspoň první semestr. Ale teď je tady to, že pravděpodobně to všechno bude ještě těžší... K tomu nejsem z bohaté rodiny, takže si budu muset s časem najít aspoň nějakou brigádu nebo práci. Je mi 20. Hledání nějaké něžné polovičky jsem už rovnou vzdal, protože na to není prostě čas natož peníze. Tě ta otázka, má cenu v téhle situaci to tlačit dál, s tím, že se to časem zlepší nebo po prváku přestoupit jinam? Na jednu stranu vim, že na to mám a rád bych si tu vysokou udělal. Nebo udělat si třeba technickou VOŠ a pak se vrátit? Nebo stačí jenom jiná VŠ? Protože tohle všechno mi opravdu připadá, že je toho na mě trochu moc. Snad to zní nějak srozumitelně, co byste dělali vy?