Zdravím, potřebovala bych pomoct s rozhodnutím ohledně výběru vysoké školy. Dlouho jsem byla nejistá, ale narazila jsem na stránky VFU, konkrétně na obor Bezpečnost a kvalita potravin, který mě zaujal. Chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo kdo školu absolvoval a mohl by mi pomoct s rozhodnutím. Zajímá mě zda se vyplatí školu studovat, uplatnění, a taky určitě mé šance na přijetí. Dodám, momentálně jsem na gymnáziu, z biologie prospívám s jedničkami a dvojkami.
-Hound
Email: dandalenka1postcz
Bezpečnost a kvalita potravin - VFU?
25.09.2020 19:53:46, Hound, zhlédnuto: 175x, reakcí celkem: 2Reagovat na příspěvek
-
(27.09.2020 09:39:26, x) Šance na přijetí jsou relativně dobré, ale uplatnění dobré není, protože navzdory existenci řady "hygienických" oborů stále nebyla aktualizovaná legislativa - a zdá se, že VFU v tomto ani příliš nevyvíjí aktivitu - aby bylo možné absolventa zaměstnat jako plnohodnotného inspektora Státní veterinární správy. Krajské hygienické stanice asi budou navyšovat stavy, ale spíše než o hygienu potravin jim půjde o public health obecně nebo o infekční epidemiologii. Potravinářské podniky si na tuto činnost zaměstnají někoho, kdo bude mít lepší technické/technologické znalosti, což je vzhledem k VFU i absolvent podobných oborů na zemědělských vysokých školách, tím spíše pak na vysokých školách zaměřených na chemii. Pokud chceš dělat i jen "nutričního poradce" vážně a nikoliv blábolistu a šarlatána, jak je v oboru zvykem, je nejlepší cestou studium nutriční terapie na lékařské fakultě. Sice to také není žádná sláva, ale ostatní možnosti jsou horší. No a pokud chceš dělat food science, tak je oborem volby biologie nebo medicína s následným zaměřením na fyziologii výživy.
Navíc VFU je špatná vysoká škola zmítaná osobními spory, neukojenými ambicemi, neopodstatněným egoismem a hrabivostí čelných představitelů, takže nemá kvalitní vyučující, kvalitní vědu a tedy ani pořádné financování. Není divu, že se ze svazku VFU odtrhla farmaceutická fakulta. reagovat zde-
(28.09.2020 17:39:23, Hound) Děkuji za přínosné informace, určitě mi pomůžou při výběru. reagovat zde
-
Podobné příspěvky:
- Chemie a Analýza potravin - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
- VŠCHT - analýza potravin - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
- Chemie a technologie potravin - Výběr vysoké školy
- Kvalita soukromých VŠ v ČR - Ostatní
- Vakuování potravin - Ostatní
- UHK Bezpečnost práce v nevýrobní sféře - Ostatní
- MUP-kvalita - Ostatní
- FAPPZ Kvalita produkce - Česká zemědělská univerzita v Praze
- BEZPEČNOST A TECHNOLOGIE KOMUNIKACE - Metropolitní Univerzita Praha, o.p.s.
- Kvalita vyučování jazyků na VŠE - Informace o studiu
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 10.12.2024 23:05:07.