Zdravím všechny,
jsem letošní (ne)maturant z obchodní akademie. Jsem si nyní naprosto jistý, že chci jít studovat finance nebo účetnictví a vydat se cestou auditu, daní, účetnictví financí apod. Studium nechci v žádném případě prezenční, ale kombinované kvůli práci. Školy na které to jde mám prolezlé od A do Z. Zas tak málo jich není, ale úplně nevím co ta jejich kvalita. Vím, že VŠ není všechno, na druhou stranu chci mít v CV něco důstojného. Proto se Vás chci zeptat co byste mi doporučili. Jsem z Prahy, ale nedělá mi problém dojíždět po ČR, když k tomu budu moc pracovat na HPP. Na magisterském je nabídka oboru a fakult větší, jde mi teď tedy čistě o bakalářské, případně i uplatnitelnost v praxi. Preferuji veřejnou, soukromou pouze pokud za to fakt bude stát.
Zajímá mě tedy hlavně úroveň EF JČU (Finance a účetnictví), VŠPJ (Finance a řízení), OPF SLU (Finance a účetnictví) nebo jestli udělám líp, když aspoň na tom bakaláři zainvestuju do VŠFS či SVŠE nebo rovnou ČZU, protože ty školy nemají smysl.
Podle studijního plánu i akreditací se mi nejvíc líbí EF JČU, kam taky doufám, že se dostanu, ty další dvě berou bez příjmaček. Takže spíš hledám smysluplné zadní vrátka k té EF JČU ve financích nebo účetnictví.
Předem všem děkuji za odpovědi.
Email: SimonPatocka2468gmailcom
Kam jít studovat finance nebo účetnictví kombinovaně?

-
(06.04.2020 01:36:21, x) Program Finance nabízí v kombinované formě i ESF MU. Když už nic jiného, tak vzhledem k rozsahu univerzity lze očekávat, že alespoň část předmětů pokryjí když už ne přímo hvězdy, tak alespoň lidé orientovaní. Rozhodně lepší než VOŠ upgradovaná na VŠ v Jihlavi. Vzhledem k pověsti soukromých VŠ bych na tvém místě jednoznačně preferoval jako "záchranu" ČZU. Investovat můžeš do jazykových kurzů a specializovaných knih, se kterými pak můžeš "otravovat" na konzultacích jako nepříjemný zvědavec. reagovat zde
-
(06.04.2020 15:13:27, Šimon) ESF MU už má bohužel uzavřený termín pro podávání přihlášek. Zatím z toho, co jsem se dočetl, tak jsem zjistil, že studovat VŠPJ a OPF SLU je na výsměch a úplně k ničemu (reakcím se nebráním). Z těch možností zatím nejlépe vychází FaME UTB a EF JČU. Případně ČZU. Tak fakt nevím. Chci prostě kvalitní vzdělání, se kterým se přinejmenším aspoň na magistra dostanu už na nějakou dobrou školu. Hlavně, ať to je v tom oboru. reagovat zde
Email: SimonPatocka2468gmailcom-
(06.04.2020 18:25:44, x) Kvalitní vzdělání v ekonomickém oboru mimo VŠE (jsou výjimky) nebo IES FSV UK je v ČR trochu problém i bez omezení na kombinovanou formu. Obávám se, že na UTB, JČU i ČZU to bude plus mínus stejné, tedy stejně slabé. Jen to nebude mít pachuť naleštěné VOŠky nebo zakoupeného diplomu. Po zvážení nákladů s cestováním mi vychází jako nejmenší zlo ČZU. Jestli chceš na magistra na lepší školu (tedy v našich podmínkách nejspíš VŠE - ale prezenčně), tak si prostě budeš muset stále připomínat, že nejsi na zrovna špičkové univerzitě a snažit se nad rámec osnov. Ono to nakonec není až tak složité, protože u popisů předmětů se obvykle uvádí i doporučená rozšířující literatura, takže budeš vědět, po čem sáhnout i v případě, že jako dostatečná budou značně dietní skripta. Dobré je zajímat se o veřejné přednášky, např. na přednáškách Učené společnosti ČR nebo Sisyfa se občas může objevit i nějaké téma blízké tvému oboru. reagovat zde
-
-
-
(22.04.2020 15:21:06, Ondřej Tichý) Příští rok ESF MUNI rozjede nový typ kombi studia více zaměřeného na praxi. Když nám k tomu vyplníte dotazník, budeme šťastni
Dotazník bude otevřen do konce týdne (tj. 26. 4. 2020) Tady průvodní povídání:
Máme výzkum a nebojíme se vás o participaci požádat!
Baví vás finance, účetnictví a daně? reagovat zde-
(22.04.2020 15:22:17, Ondřej Tichý) Naše alma mater připravuje od akademického roku 21/22 nová kombinovaná profesní bakalářská studia. reagovat zde
-
(22.04.2020 15:24:04, Ondřej Tichý) Jedním z nich jsou právě Finance, účetnictví a daně (další jsou Analytika byznysových dat, Management měst a regionů, Management veřejných služeb, Podnikový management).
A co je to profesní studium? Vysokoškolské studium více zaměřené na praxi (narozdíl od akademického, které je spíše zaměřené na vědu).
Cílem našeho výzkumu je připravit taková data, na základě kterých se připraví komunikační kampaň, aby start nových typů studia byl úspěšnější. Ideální respondent má alespoň maturitu a nějakou praxi.
Dotazník najdete zde: https://bit.ly/profesni-studium .
Děkujeme moc za pomoc! Odměnou vám může být dobrý pocit z pěti minut strávených u dotazníku
(omlouvám se, rozpadlo se to díky emoji...) reagovat zde
-
-
Podobné příspěvky:
- VŠE - FFÚ Účetnictví nebo FPH - Vysoká škola ekonomická v Praze
- VŠE - obor Finance - Vysoká škola ekonomická v Praze
- daně - management - finance - Výběr vysoké školy
- VŠE- podnikohospodářská, národoh. nebo financí a účetnictví??? - Vysoká škola ekonomická v Praze
- 2 dotazy: Finance nebo Účetnictví a daně;kolik můžu podat přihlášek na báňskou ? - Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
- Podniko.-Finance-Mezinárodní obchod-ZČU,výhody a nevýhody? zkušenosti ?? - Výběr vysoké školy
- EKF Účetnictví a daně X finance - Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
- Odvolání na VŠE FINANCE (na ostatní obory FFU přijata) - Výběr vysoké školy
- Finance x podniko - Vysoká škola ekonomická v Praze
- Co studovat na UTB Zlín - Informace o studiu
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 21.03.2023 07:06:28.