Pak nemají být sestry pokládány za méněcenné..

Kategorie: Vysoká škola zdravotnická, o.p.s.


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 17.03.2019 15:36:47, Radaskuffru, zhlédnuto: 425x, reakcí celkem: 0Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekRád bych se s vámi podělil o svoji naprosto otřesnou zkušenost s touto "vysokou" školou. Ne, nestudoval jsem ji. Mám vzdělání napůl technické a napůl zdravotnické, pohybuji se v akademickém prostředí a občas se dostanu i do sféry byrokracie kolem zdravotnické dokumentace. S touto anamnézou se na mě obrátila známá, která na této "vysoké" škole dokončuje bakalářské studium. Práci zhruba sepsala, ale protože je techniky až děsivě negramotná, nedokázala vlastními silami splnit formální požadavky na závěrečnou práci. Veden tím, že jsem bakalářskou, magisterskou i doktorskou práci psal na různých fakultách, a tím, že nejsem nováček ani ve vedení závěrečných prací, jsem slíbil, že to nebude problém. Dodaný text nasypu do LaTeXu, trochu upravím styl podle přesných požadavků a za pár hodin bude vše v pořádku. To jsem si ale lidově řečeno naběhl na vidle. Dámy, tedy přinejmenším paní "doktorka" I.J., předvedly, že skutečná tupost nesídlí na úřadech, ale na rádobyvysokých školách. Po celé řadě připomínek odkazujících se (fun fact, formálně i věcně nesprávně) na normu ČSN ISO 2145 (01 0184) jsem pochopil, že paní "doktorka" nejspíš tuto normu vůbec nezná a že normě bude učiněno zadost jen tím, když bude práce vypadat tak, jako kdyby byla defaultně formátována v editoru MS Word. Některé další požadavky pokládám za zločiny proti estetice, např. požadavek "zákaz zalamování slov + formátování do bloku". Mimořádně vtipné je to, že o požadavcích na zpracování závěrečné práce dokonce vydali skripta. Skripta, ve kterých nedokázali ani zařídit číslování stránek.

Třešničkou na dortu, která mě především obtěžuje, je to, že paní "doktorka" v textu při každé revizi vyžaduje změny v obsahu, někdy dost zásadní a často poměrně hloupé, přinejmenším z mého hlediska. Jako člověk, který také vede závěrečné práce, jsem z toho byl dost překvapen. Co je to za vedoucího, že na jedné straně vyvádí kvůli citaci (mimochodem, citaci korektní, na pokyn vedoucí změněné na nekorektní), ale na druhou stranu vlastní obsah čte zřejmě ve stavu snížené příčetnosti?

I když si dovedu představit řadu argumentů pro předpoklad, že lidé věnující se sesterské práci výhradně teoreticky nejsou ty nejostřejší tužky v penálu, v tomto případě jsem nakloněn věřit tomu, že nejde jen o neschopnost a hloupost ukrývající se za samoúčelný a nepraktický formalismus. Tímto způsobem je možné uměle prodlužovat studium a od studentů vybrat na školném o pár tisíc korun víc.

Tohle by si ale měly vyřídit hlavně zdravotní sestry mezi sebou. Lékaři i biomedicínští inženýři jsou schopni se ozvat, pokud se ve výuce objeví něco nepatřičného, případně pokud něco naprosto zásadního chybí. Nejde o žádná planá gesta, prostě se jedná s ministerstvem a s děkany o změnách ve studijních plánech. Když to sestry neudělají, bude na ně nahlíženo jako na absolventky vysokých škol, které ve skutečnosti vysoké nejsou.

Podobné příspěvky:
  1. Nevíte, nemají ještě někde volná místa na vš? - Výběr vysoké školy

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.