Ahojky,potřebovala bych poradit. Jsem na rodičovské dovolené s dvouroční holčičkou a teď jsem ještě začala chodit do práce,ale přitom bych si chtěla přidělat VŠ. Mám gymnázium a vždy jsem chtěla studovat práva. Něco jsem si četla a kombinované studium práv by asi šlo, ale nevím na jaké škole. A co to vlastně vše obnáší??
Je možné dálkové studium práv a na jaké VŠ??
22.02.2019 18:01:47, vendy , zhlédnuto: 7917x, reakcí celkem: 6Reagovat na příspěvek
-
(22.02.2019 19:29:12, x) Kombinované studium "práv" ve smyslu oboru Právo a právní věda není v ČR možné. Je možné například na některých univerzitách na Slovensku, na Fernuniversität Hagen (v němčině) a třeba i na The Open University (v angličtině). Problém pro tebe je, že pokud bys chtěla vykonávat právní praxi (advokacie, trestní právo,...) v ČR, je uznání zahraničního vzdělání problematické. Tedy bakalářský/magisterský diplom se uzná jako vysokoškolské vzdělání celkem bez problémů, ale neuzná se automaticky jako vzdělání opravňující výkon profese. Pokud by šlo o studium především ze zájmu, případně jako doplnění odbornosti bez potřeby pracovat např. v advokacii, tak by bylo dobrou volbou Německo, protože má na rozdíl od Slovenska jméno a kvalitu a je levnější než The Open University.
Snazší je studovat nejrůznější bakalářské obory orientované na právo vč. třeba studia na Policejní akademii. Zásadní problém je, že tyto obory neopravňují k výkonu právní profese (tedy nejvyšší, např. soudní úředník...) a zejména na soukromých školách je jejich kvalita vesměs mizerná. To už by snad bylo účelnější studovat nějaký obecnější společenskovědní obor. reagovat zde-
(24.02.2019 16:44:37, Martin) Jen doplním, že až tak problematické to není s výkonem advokátní praxe, pokud vystuduješ Mgr. právo na Slovensku. ČAK ale požaduje doplnění znalostí z českého práva - v rámci celoživotního vzdělání toto nabízí jen PrF UK. Takže řešení to má, akorát to bude trvat o něco déle.
Co se týče kombinované formy studia, tak Univerzita Komenského v Bratislavě bere bez přijímacích zkoušek, pokud se nepřihlásí výrazně víc zájemců, než je míst. reagovat zde-
(21.02.2020 11:16:18, Andrea) A když se studuje na Slovensku, lze odevzdávat práce v češtině? Nemusí se toto řešit? A čistě teoreticky se učí práva v rámci SK a ne ČR, takže ta PrF UK musí být pak zaměření na současnou českou legislativu, nemýlím-li se? Děkuji za odpověď A promiňte, také teď o tom uvažuji. Už jednu školu mám. A ještě mě zajímá, v Bratislavě se za studium platí také, ne? Děkuji Andrea reagovat zde
Email: Andreakotoulkovaseznamcz -
(29.06.2020 22:07:22, Veronika) A to doplnění znalostí z českého práva, jaké jsou podmínky k přijetí? Nějak nemohu dohledat, o co přesně jde.
Na výkon povolání? Ale tam nic aktuálně není. Jde mi o to, zda se může absolvent z ciziny normálně přihlásit nebo náhodou nemusí dělat nějaké přijímačky jako klasičtí studenti.
https://is.cuni.cz/studium/prijimacky/index.php?do=kurzy&zobraz=Zobraz&ffak=11220&fkod=&fkeywords=&fprihl=1#vysledky
Děkuji reagovat zde
Email: vkloudovaemailcz
-
-
-
(10.08.2024 15:51:25, Marie) Dobrý den, řeším úplně stejnou věc. Jak to nakonec dopadlo?🙏 reagovat zde
Email: karaskova0emailcz-
(10.08.2024 22:44:53, x) Česká advokátní komora uznání slovenského vzdělání jako ekvivalentu brání. Studium na Slovensku nejspíš poskytuje srovnatelný teoretický základ jako studium v Česku, ale praktická stránka je jiná. Takže studium na Slovensku má smysl pro pochopení práva spíše jako soukromého zájmu i pro získání vzdělání pro neregulovanou profesi (např. studium úředníka, kterému přijde obor typu "veřejná správa" směšný), ale je zcela nevhodné studium pro získání přístupu k regulované profesi advokáta, státního zástupce, soudce a nejspíš i exekutora. reagovat zde
-
Podobné příspěvky:
- Dálkové studium VŠ - výhody a nevýhody? - Výběr vysoké školy
- Studium prav+zamestani - Informace o studiu
- Dálkové/kombinované studium na Právnické škole v ČR? - Výběr vysoké školy
- dálkové studium - Ostatní
- VOŠ Klatovy - dálkové studium - Ostatní
- VŠ pedagogická dálkové studium - Informace o studiu
- 2013/2014 Marketingová komunikace, Bc., dálkové studium - Vysoká škola finanční a správní, a.s.
- Dálkově psychologie - Ostatní
- Dálkové studium - obor pedagogiky... - Výběr vysoké školy
- dálkové studium - Ostatní
Administrace reakce
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 17.09.2024 20:24:54.