VŠE FFÚ - magisterské obory


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 03.07.2018 17:05:52, Nightixx, zhlédnuto: 860x, reakcí celkem: 2Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekAhoj,
studuji na bakaláři na FFÚ obor Finance a jak jsem tak brouzdal po stránkách školy, narazil jsem na obory magisterské a všiml jsem si, že oproti bakaláři dva obory přibyly, Finanční Inženýrství a Finance a Oceňování podniku.
Vzhledem k tomu, že jsem tak od ostatních studentů slyšel, že samotný Finance jsou na magistru absolutní hell a navíc mi povinné předměty z studijního plánu přijdou takové hodně teoretické, že se tam bude muset učit spíše hodně věcí zpaměti, než chápat nějaké postupy. V tomhle se mi zalíbil právě obor Finanční Inženýrství, kde mi přišly předměty více orientované na počítání, modelovaní apod. Matika mi jde a zatím mně na bakaláři mnohem víc bavily předměty jako Statistika, Finance podniku než třeba Právo, Management nebo DEM.
Tak by mě zajímalo, zda s základem z Bc. na Financích lze v pohodě na Finančních inženýrství postoupit a také, jak to vlastně na těchto dvou oborech je s náročností a popřípadě s uplatněním.
Předem díky :)
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (07.07.2018 12:11:35, Ujo) Ahoj,
    Dovolím si reagovat z pohledu absolventa statistiky s vedlejšku FG (a nějakým dalším vzděláním a +- základním rozhledem v oboru). Prošel jsem většinu předmětů hlavní specializace FG (když se dívám na plán, tak jsem neměl asi jen monetární MakroAnál). Oceňování podniku komentovat nebudu, nic o tom nevím.

    Prvně k náročnosti. FG je relativně jednoduché na projití, překážkou je asi jen makroanál a pravděpodobnost s matstatem, která je sdílená se statistiky (což je hlavní důvod náročnosti, pro statistiky je to dávačka). Nově by měla být pravděpodobnost a matstat rozdělena zvlášť pro FG a zvlášť pro statistiky, takže tato překážka odpadá. Spousta předmětů jako deriváty II nebo stochastika s Málkem jsou teoreticky velmi náročné na matematiku/statistiku. Z financí na to lidi nemůžou mít ani vzdáleně rozumný základ. Laťka při testech je nastavena velmi nízko, proto projde prakticky každý, ale téměř nikdo tomu nerozumí.

    Co se uplatnění týče, pak si myslím, že obor finance dávají velmi dobrý základ na různé „kvalitativní“ pozice okolo financí v téměř jakékoliv firmě. To, že se učí obecné věci, není špatně, naopak velmi zaměřené učivo by mohlo být pro většinu absolventů useless. Jde jen o obecný přehled, konkrétní věci se pak jednoduše doučíš za pochodu v praxi.

    U FG je to s uplatněním trochu jiné. Pokud chceš dělat opravdu v oboru, pak je studijní plán dost problematický. Spoustě předmětů chybí cvičení a studentům chybí rozumné základy matematiky, statistiky a výpočetního programování. Studenti obvykle volí jednu z následující možností.

    1) Zvolí si vedlejšku datové inženýrství (alt. inteligentní systémy, pokud umí SQL) a dělají něco, co souvisí s FG jen velmi okrajově.

    2) Zvolí si statistickou vedlejšku (Pojistné inženýrství, Analýza SocEko data, Kvantitativní analýza, nově i Ekonometrie), kde je důležité si vzít hlavně předměty s Rkem (výpočetní statistika v R, statistika v R, dále se v R pracuje třeba v Regrese, Statistické metody a kapitálové trhy, Pravděpodobnostní a statistické metody v neživotním pojištění, Modely v neživotním pojištění) a předměty statistické (bakalářská pravděpodobnost a matstat může pomoci, Stochastické procesy a riziko ve financích a pojištění je skoro nutnost pro rozumné pochopení Málkovi stochastiky).

    Obor je to určitě skvělý (obsahově, ne provedením na VŠE), ale vyžaduje to spoustu vlastní práce.
    reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (07.07.2018 17:16:38, Martina) ahoj, zaujima ma tvoj nazor na mgr. ffú ucetnictvi a financni rizeni podniku a ci by k tomu bola vhodne specializacia neakeho managementu z fph, dakujem reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Odvolání na VŠE FINANCE (na ostatní obory FFU přijata) - Výběr vysoké školy
  2. Studijní materiál na magisterské studium ekonomické školy - Informace o studiu
  3. MUVS-magisterské studium - Výběr vysoké školy
  4. ČZU - PEF - Navaz. magisterské studium - rozvrh - Česká zemědělská univerzita v Praze
  5. Obory na VŠCHT - Výběr vysoké školy
  6. VSE FFU - Finance - navazujici magisterske studium - Vysoká škola ekonomická v Praze
  7. Předškolní pedagogika - navazující magisterské studium - Informace o studiu
  8. Magisterské studium na VŠCHT/UPCE FCHT - Výběr vysoké školy
  9. Poradenství v odborném vzdělávání (a podobné obory) - Česká zemědělská univerzita v Praze
  10. Dva obory - Ostatní

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.