Problémy mám ale s fyzikou (dost možná kvůli nevyhovujícímu stylu vyučování našeho učitele), se kterou opravdu bojuji a za těch X let jsem si k ní vypěstoval slušnou averzi, také mi mnoho základů uteklo, tudíž tudy cesta asi nepovede, ačkoliv mi je jasné, že s IT je fyzika poměrně úzce spojená. Tím pádem se zajímám spíše o SW stránku. Zaujalo mě vytváření databází pomocí SQL, které má, jak jsem se všude možně doslechl, velkou budoucnost a hlavně ti, kteří ho dobře umějí, jsou placeni zlatem, avšak přijde mi, že žádný z oborů na IT školách se právě databázemi moc nezaobírá. Ano, jak je z předchozí věty zřejmé, jde mi nejvíce o uplatnění samotného oboru a jeho finanční ocenění, to je především má motivace. Samozřejmě bych byl moc rád, kdybych to dokázal skloubit s něčím, co mě i baví.
Teď k samotným mým otázkám :
1) Je na nějaké veřejné vysoké škole v ČR možné se do podrobna učit o databázích, případně na jaké a na jaké fakultě a oboru?
2) Jaký je Váš názor na FEL(SIT) v porovnání s FIT? (Zkušenosti, obtížnost, uplatnění, úroveň, kde je méně té zapeklité fyziky a podobně)
3) Dále by mě zajímal Váš názor na FIS na VŠE. Je pravda, že se zaobírá spíše manažeřinou a k IT si studenti pouze "přičichnou", nebo je zde i nějaká možnost se dostat v IT na vyšší úroveň? Přemýšlím nad ní z toho důvodu, že tam bych se té fyzice vyhnul zcela, nějaké manažerské schopnosti by mohly být také výhodou do života, na druhou stranu ale vůbec netuším, co obnáší samotná ekonomika (joo, to gymnázium

Pokud se k tomuto příspěvku tedy dostanou někteří studenti ze zmíněných fakult, případně absolventi, budu hrozně moc rád, když se se mnou podělí o své znalosti, zkušenosti a pomohli by mi s tímto důležitým životním rozhodnutím

Předem MOOOC děkuji za odpovědi

Email: dannyhanekseznamcz