(29.03.2017 21:02:58, x)
Ujišťuji Vás, že se mýlíte, jedná se nejspíš o reakci na výzvu školy, která své absolventy s odkazem na tyto stránky požádala, aby napsali svá hodnocení, také jsem tuto výzvu dostala (příspěvky nám ale škola nenapsala, ty tvoříme samostatně:-)). Sama jsem na AC vystudovala obor Angličtina jako cizí jazyk v kombinovaném studiu, které jsem úspěšně dokončila minulý rok, a moje zkušenost je obdobná jako v ostatních případech. Pozitivně hodnotím celkovou atmosféru, která na škole panuje - přátelské prostředí a přístup ke studentům vůbec. Kdysi jsem navštěvovala také Karlovu univerzitu, a AC si v tomto směru vede nesrovnatelně lépe. Se studenty se tu jedná většinou jako s dospělými a rovnocennými kolegy, dokonce i na studijním oddělení jsem se vždy setkala s ochotou a vstřícností. Přitom jsou tu z hlediska vzdělání i zkušeností z oboru vynikající pedagogové. Pokud se týče úrovně, kvality a obtížnosti studia, opět mohu porovnat s jinou soukromou VŠ (na které teď pokračuji), a AC byla pro mě nesrovnatelně náročnější, i z časového hlediska. Výuka u KS probíhá 2x do měsíce (pátek + sobota). Jsou tu jasně daná nekompromisní pravidla, která platí bez výjimek - i v mojí skupině se počet studentů hlavně v prvních 3 semestrech docela radikálně ztenčil, což o náročnosti vypovídá samo o sobě. Škole jsem se celé tři roky věnovala opravdu intenzivně, což je asi nevyhnutelné, pokud chce člověk všechny zkoušky a testy složit v řádném termínu a nepřesouvat si je do dalších ročníků. U mnoha předmětů je navíc nutné už v průběhu semestru splnit ještě jiné povinnosti. Předměty jako fonetika, morfologie a syntax byly docela výzvou, a stejně tak pedagogika a lingvodidaktika, které se prolínají napříč celým studiem. Povinnou praxi jsme absolvovali na jazykové škole Akcent se skutečnými studenty (pod vedením supervizora). Dále psychologie, pragmalingvistika, angličtina, kulturní dějiny, anglická literatura, psycholingvistika, sociolingvistika, lexikologie aj. Škola je zvládnutelná, ale na druhou stranu u zkoušek i u státnic musel nejeden student opakovat. Záleží také na tom, kolik si toho chce člověk odnést. Z časového hlediska určitě hodně usnadnily velmi kvalitně zpracované opory, které jsme měli k dispozici u všech předmětů. AC bohužel nabízí pouze bakalářskou formu studia, takže v magisterském studiu pokračuji jinde, ale kdyby byla ta možnost, určitě bych zůstala. Na výuku dospělých mě škola velmi dobře připravila, včetně nejmodernějších výukových metod a využívání moderní techniky, a i studijní materiály jsou do budoucna skvělou pomůckou.
reagovat zde