(23.02.2017 13:22:06, x)
Podle aktuálního znění VŠ zákona můžeš studovat jakékoliv navazující magisterské studium, jen to ne každá škola umožní. Jen se obávám, že to pro tebe nebude. To, co možná prezentuješ jako přednost (schopnost navrčet se jakýkoliv blábol - jako lékař musím konstatovat, že řada českých odborných knih má mizernou úroveň), která má vykompenzovat to, že nemluvíš jazykem Mordoru (AJ se mi nelíbí, ale je to nutnost), vypadá spíše jako konstatování, že jsi hloupá a snaživá. Možná bys měla jít dělat rovnou farma dealerku...
Moje zkušenost je nepřenositelná, protože já se na další studium - v mém případě matematicky orientovaného technického oboru - intenzivně připravoval již během studia. Pokud někdo cítí mezeru ve znalostech, obvyklým cílem doplňujícího studia v podobě druhého magisterského oboru je přírodovědecká fakulta, zejména antropologie, parazitologie, mikrobiologie, imunologie, fyziologie,... Pár "exotů" jde studovat matematiku, fyziku, nebo některé technické obory. Jsou i lidé, kteří vystudovali psychologii (obvykle je třeba jet od bakaláře), ekonomicky orientovaný obor nebo práva.
Možná ale tvoje otázka vypovídá jen o tom, že jsi zhnusena rutinou většiny klinických oborů, takže hledáš alternativu. Takových alternativ je několik, nemusíš nutně prezenčně studovat další školu. Uvažovala jsi napříkad o doktorském studiu? Ve tvém případě bych se přimlouval spíše za doktorské studium na anatomii nebo histologii některé tuzemské lékařské fakulty, tam by mohla při vhodné volbě tématu a školitele snaživost a paměť vést k prostředním a tedy v zásadě dostačujícím výsledkům...
reagovat zde