Kam na VŠE a jaký obor?


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 10.01.2017 20:55:46, Filip, zhlédnuto: 675x, reakcí celkem: 3Reagovat na příspěvek
Dobrý den,

studuji na Obchodní akademii v Uherském Hradišti a rozhoduji se, kam půjdu po maturitě. V úvahu pro mě přichází Brno a Zlín – Mendlovka, Masárna a Baťovka. Chtěl bych se tedy zeptat na vaše zkušenosti z těchto škol a poradit s výběrem.

Zároveň si ale nevím rady s oborem. Ekonom být nechci, tam se do to hodně plete politika a ta se mi hnusí. Chtěl bych pracovat s lidmi – třeba manažer, obchodní zástupce. Také mě zajímají cenné papíry, dokážu si sebe představit jako burzovního makléře. Baví mě pracovat s čísly – různé statistické výpočty, třeba analytik prodeje. Nejvíce mě asi ale láká management. Prostě se nedokážu rozhodnout, tak bych byl rád, kdyby mi někdo trochu osvětlil význam oborů, obtížnost a hlavně uplatnění.

Mou výhodou je skvělá angličtina, naopak slabiny mám v matematice. Baví mě logické úkoly (trojčlenka atd.) různé statistické výpočty, naopak učiva jako geometrie, funkce, vektory a podobné mě absolutně nebaví a kvůli ne zrovna dobrému učiteli na střední škole v nich mám velké mezery.
Ekonomika mě baví. Logicky umím uvažovat skvěle, mám ale horší hlavu na zapamatování přesných definicí a „nabouchání se“ učiva. Preferuji Brno, protože tam jdou lidi ze základky, se kterými bych mohl být na bytě.

Za každou radu budu velice vděčný.


Email: filipjancik97seznamcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.01.2017 13:24:27, re Filip) Možná by to chtělo trochu skromnosti pro začátek, skvělé logické uvažování, skvělá angličtina, za špatnou matiku může samozřejmě učitel atd.
    Ze středních ekonomek jsou obvykle znalosti z matematiky obecně slabší, chce to na sobě zapracovat. Pro ekonomické vzdělání by měla být matika základem, souvislost ekonomie s politikou je takové povídání o ničem. ....
    Z uvedených ekonomek není nic moc žádná, v současné době je asi nejlepší MU. Ale žádná z vyjmenovaných nepatří k tomu nejlepšímu. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (22.01.2017 14:36:45, DAVID) A co třeba Vysoká škola ekonomie a managementu? Měl jsem stejný problém jako ty a jsem tady spokojený. Je to škola, která se zaměřuje i na management. Matematika tady není zase až tak velký problém. No a hlavně si lze při studuji získat praxi a můžeš jsem jezdit jen na zkoušky. Když by si chtěl vědět víc, určitě mi napiš na email. David reagovat zde
    Email: david.bikeseznamcz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (22.01.2017 20:41:15, qwert) Zajímalo by mě, jestli ses někdy zamyslel nad tím, jak je možné, že:

      1. Studium na VŠ je státem (nejen naším, ale celou EU) považováno za činnost odpovídající full-time zaměstnání, dříve včetně započítávání do odpracovaných let pro účely důchodového pojištění, nyní aspoň do té míry, že za tebe stát platí zdravotní pojištění.

      2. Na některých školách je možné vystudovat tak, že se člověk soustředí na své normální zaměstnání a studium řeší tak nějak bokem ve stylu "jezdit jen na zkoušky".

      Není to zvláštní? Mě by třeba připadalo, že ty dva body nemůžou platit současně - respektive, pokud platí, tak nejméně jeden z těch bodů musí být nějakým způsobem ošizený (buď stát přeceňuje náročnost VŠ studia, nebo škola umožňující bod 2 po studentech nic nechce, jen aby se každý rok ukázali u zápisu a nezapomněli poslat platbu na další rok).

      P.S. Víš o tom, že v zahraničí je běžné, že student VŠ nedělá žádnou praxi, protože studium plně vytěžuje veškerý jeho čas? Shodou okolností je to zrovna to zahraničí, jehož školy se umisťují na prvních místech žebříčků. Zvláštní, co? reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. FIT/FEL + další / fyzika - ale hlavně jaký program? - Výběr vysoké školy
  2. Biologie,chemie, ale jaký obor? - Výběr vysoké školy
  3. VŠE (a jiná ekonomie) - jaký obor? - Výběr vysoké školy
  4. jaký obor?? - Výběr vysoké školy
  5. Jaký obor na přírodovědecké fakultě v Brně? - Výběr vysoké školy
  6. VŠCHT - obor Biochemie a biotechnologie a Syntéza a výroba léčiv- jaký si vybrat ? - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
  7. jaký obor - Výběr vysoké školy
  8. Jaký obor AJ kombinovaně, nav. mag.? - Ostatní
  9. Jaký obor? - Informace o studiu
  10. VŠE FFÚ - jaký obor - Vysoká škola ekonomická v Praze

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.