Jakou ekonomku si vybrat?


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 08.08.2016 19:47:18, mapal, zhlédnuto: 362x, reakcí celkem: 5Reagovat na příspěvek
Ahoj,
vím, že to nejspíš řeším hodně brzo, ale doufal jsem, že ještě zachytnu vlnu těch, co se s výběrem výšky zabývali docela nedávno. Po prázdninách nastupuji do čtvrťáku na ekonomickém lyceu, ale výběr výšky bych chtěl mít z krku co nejdřív, abych se mohl věnovat hlavně maturitě. Asi nepřekvapí, že chci jít na ekonomku :D Jenom si nejsem jistý tím, kterou zvolit, a tím nemyslím jenom ty veřejné, uvažuji, že bych zkusil i soukromou. Nechci po třech/pěti letech vyjít ze školy s tím, že sice titul mám, ale jsem docela nepoužitelný do pracovního procesu. Je mi jasný, že to taky stojí hlavně na mně, ale zase se bojím, že by mi nějaká stáž/brigáda zabírala moc času a nestíhal jsem školní povinnosti. Googlit sice umím, ale říkal jsem si, že víc hlav víc ví. Díky všem odpovědi :)

  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (09.08.2016 00:06:12, IgorK) Jsem skoro ve stejné pozici :D jenom u mě se výběr ekonomky nebude týkat těch soukromých. Myslím si, že vysloveně špatná ekonomka (snad) není, a jak říkáš, je to taky na tobě, jak se s tím popereš. Záleží na tom, odkud jsi. Já mám kvůli domovu omezený výběr na Brno a rozhoduju se mezi Masárnou a Mendelkou. Zatím to vypadá spíš na Masárnu, ale než pošlu přihlášku tak se může všechno změnit :D Pokud jsi náhodou taky z Brna tak z těch soukromých mě napadá třeba VŠKE, kde mají mít nějaký program, který je zaměřený na víc praxe po dobu studia. Hodím ti tu link, tak se můžeš mrknout ;) reagovat zde
    Web: http://www.businesssimulator.cz/
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (09.08.2016 16:07:18, x) Tak především nestuduješ "nějakou ekonomku", ale přece jen studuješ nějaký obor. Tedy již prvním výběrem se nějakým způsobem směřuješ. Jistě, je poměrně velká flexibilita v uplatnění, ale minimálně bys měl mít rozmyšleno, jestli se chceš věnovat spíše ekonomické terorii, ekonometrii, managementu, účetnictví,... a teprve podle toho si projíždět nabídku oborů na jednotlivých vysokých školách. Například pokud chceš jednou dělat předsedu zemědělského podniku, nemá smysl, abyl studoval Ekonomii a finance na IES, zatímco pokud chceš pracovat jako analytik pro banku, tak bude co nejlepší teorieticky orientovaný obor velmi dobrou volbou.

    Dále, soukromé vysoké školy jsou stále opakované téma. Pokud máš alespoň trochu představu o chování homo oeconomicus, snadno si sám dokážeš, že je krajně nepravděpodobné, aby byla nějaká česká ekonomicky orientovaná soukromá vysoká škola kvalitní. V kostce: Schopný uchazeč bude preferovat lepší školu, na které si ponese jen životní náklady. Neschopný uchazeč se na lepší školu nedostane, jeho neschopnost způsobí, že neodliší reklamní výmysly od reality, případně potřebuje jen formální diplom. Občasné výjimky nezmění trend v tom smyslu, že by kvalita soukromých (i řady veřejných) ekonomicky orientovaných soukromých vysokých škol postupně víc a víc zaostávala za kvalitou dobrých veřejných vysokých škol. Tedy pokud použiješ smysluplné pojetí kvality jako vybudování dobrého teoretického základu a jeho následné propojení s praktickými problémy způsobem, který podporuje flexibilitu absolventů. Navíc u soft oborů je škola i o sociálním kapitálu - a ten se spíše získá na zavedené vysoké škole s dobrou pověstí než na škole zmítané více či méně tutlanými skandály; přitom v první skupině jsou v našem regionu jen veřejné vysoké školy.

    Tedy stručně a jasně: Je v pořádku, že s dostatečným předstihem uvažuješ, kam se přihlásit. Jen bys měl mít alespoň rámcovou představu o svém budoucím uplatnění, protože i podle toho jde volit školu. O soukromých školách v ČR nemá smysl uvažovat, stejně mizerné a neužitečné "vzdělání" získáš levněji kdekoliv na nějaké periferní takyuniverzitě. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (09.08.2016 17:11:19, cha cha) A opět zde máme filipiku od x proti soukromým VŠ. Každý, kdo o tomto segmentu VŠ něco málo ví, ví také, že po pár ( 2 možná 3 ) kvalitních veřejných školách se další školy bez ohledu na veřejný * soukromý řadí do šiku, kde často rozhoduje, kdo tam právě učí atd... a určitě se nedá říci, že třeba ekonomické fakulty na Mendelu, EF TUL, PEF ČZU, EF JU atd. jsou horší než třeba VŠFS, VŠMIEP ( dnes VŠPP) atd. Tak tomu není, x to sice rád stále tvrdí, ale to bude nějaké osobní trauma. Mj. samozřejmě o těchto školách osobně neví ani ťuk. Čili mapal, projdi si obory, podívej se na to, kdo tam učí, vyhni se školám, kde učí nějaké no name osoby a na diskuse na podobných forech moc nedej. Podívej se na statistiky uplatnění třeba v big 4 ( dá se najít), podívej se na své předpoklady ( matika atd.) a podle toho rozhodni. Třeba na IES potkáš matematiku vyučovanou lidmi z MFF UK, čili musel bys hodně zapracovat, mají tam problémy i lidé z gymplů..
      reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (09.08.2016 17:15:54, x) Děkuji, že jsi mi usnadnil práci. Nemusím s tebou vůbec polemizovat, protože ať už jsi prostě funkčně negramotný, snažíš se nalhat si do vlastní kapsy, nebo se cíleně pokoušíš o "důmyslnou" demagogii tím, že si vymýšlíš a reaguješ na něco, co jsem nepsal, nemá smysl jiná reakce než tato. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (09.08.2016 17:26:09, cha cha) "a určitě se nedá říci, že třeba ekonomické fakulty na Mendelu, EF TUL, PEF ČZU, EF JU atd. jsou horší než třeba VŠFS, VŠMIEP ( dnes VŠPP) atd. "

        Oprava ..nedá se říci, že jsou lepší...!!!!!

        často jsou naopak veřejné školy dnes horší než soukromé.....
        chyba se vloudila, omlouvám se
        :-)))



        reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Na jakou VŠ? prosím poraďte mi :) - Výběr vysoké školy
  2. Nevím na jakou vysokou, pomoc ! - Výběr vysoké školy
  3. Kterou ekonomku si vybrat? VŠE Praha, VUT Brno, UTB Zlín, VŠB-TUO, UPCE? - Výběr vysoké školy
  4. Na kterou Moravskou ekonomku? - Výběr vysoké školy
  5. Jakou školu vybrat - Výběr vysoké školy
  6. Co si vybrat? - Výběr vysoké školy
  7. Přestup z Ekonomky na jinou Ekonomku - Ostatní
  8. Co studovat, jakou vybrat VŠ? + Jazyky - Výběr vysoké školy
  9. Jakou vysokou školu? - Výběr vysoké školy
  10. Nevím na jakou vysokou, co dělat? - Výběr vysoké školy

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.