ahojte. Můžete mi poradit? Minulý rok jsem se nedostala na vejšku, šla jsem do práce ve které jsem dosud a děsně jí nenávidím a moc mě vyčerpává, na vysokou to zkouším znova a chci se zeptat od kdy můžu zaměstnání opustit tak abych si byla jistá že za mě stát platí soc. a zdrav. pojištění a nemusím se evidovat na úřadě práce? je to ode dne kdy obdřím dopis o přijetí nebo je to dnem zápisu nebo dnem nástupu do školy???
Email: darina.skalovaseznamcz
student studentem
08.03.2007 21:38:03, darina, zhlédnuto: 343x, reakcí celkem: 3Reagovat na příspěvek
-
(09.03.2007 09:32:29, Radek) ahoj. zák. o vysokých školách 111/1998 Sb., § 61, odst (1).
Uchazeč se stává studentem dnem zápisu do studia; osoba, které bylo studium přerušeno,
se stává studentem dnem opětovného zápisu do studia.
Takže až se jim zapíšeš. Z právnického hlediska jde o projevení souhlasné vůle obou stran - tzn. škola ti napíše dopis že tě přijímá a zve k zápisu, ty pokud chceš na tuto školu přijdeš a upíšeš se ke všemu co je potřeba - pak jseš studentem. reagovat zde -
(10.03.2007 16:05:04, Radek) Ještě by asi bylo dobré sem napsat, o jaké peníze měsíčně na tom zdrav. poj. jde. Je to upraveno zákonem 592/1992 Sb. o Pojistném na všeobecné zdravotní pojištění, v § 2 se píše že výše pojistného je 13,5 % z vyměřovacího základu. U osob bez zdanitelných příjmů (ani zaměstnanec, ani OSVČ, ani neplatí pojistné stát) - tedy např. student starší 26 let, nezaměstnaný který není zaregistr. na úřadu práce apod. je vyměřovacím základem minimální mzda. Minimální mzda by měla být od 1.1.07 dle zák. 567/2006 Sb. ve výši 8000 Kč/měs. Placené pojistné u osob které nemají příjmy nebo je mají nižší než ta min. mzda by tedy v současnosti mělo být = 0,135 x 8000 = 1080 Kč/měs. Prosím opravte mě někdo pokud se pletu. reagovat zde
-
(27.03.2007 17:17:29, Torin) Dle mého soudu máš už smůlu a minimální sociální a zdravotní si budeš muset platit.
Stát hradí školní poplatky a soc.-zdr. jen při kontinuálním studiu v délce maximálně o jeden rok delší, než je řádná doba studia. reagovat zde
Podobné příspěvky:
- Student 26 let, úřad práce a zdravotní pojištění - Ostatní
- Je student kombinovaného navazujícího studia brán jako student? - Informace o studiu
- Student OPF v Karvine!!!!!!!!!! - Ostatní
- Výběr kolejí jakožto budoucí student MFF UK - Univerzita Karlova
- Kombinované studium - student?? - Ostatní
- student - Ostatní
- student - Ostatní
- Student soukrome skoly se projevil - to je UCHO! - Informace o studiu
- (ne) student - Ostatní
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 06.10.2024 21:03:34.