Ahoj,
chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti z přestupem z VŠE na jinou VŠ. Lze přestoupit už v druhém semestru (abych poté neztratila rok bakaláře) Nebo je lepší ukončit studium a jít zase na do 1.semestru?
Nemáte prosím někdo nějakou zkušenost a popř.kam jste přešli?
Nevyhovuje mi na VŠE systém průběžných testů a kreditový systém se mi také nezamlouvá
Moc děkuji
Přestup z VŠE na jinou VŠ
26.10.2015 16:17:34, Keira, zhlédnuto: 2284x, reakcí celkem: 8Reagovat na příspěvek
-
(26.10.2015 18:19:44, kdosi) Řešit už po měsíci přestup jinam se mi nezdá rozumné. VŠE je nejlepší ekonomická škola u nás ( kromě IES FSV UK) a proč to hned vzdávat? Na to je snad času dost. Systém průběžných testů je velmi rozumný způsob, jak přinutit studenty k práci.
Samozřejmě je řada dalších ekonomek, ale všechny o několik řádů horších a proč se obírat o výhodu kvalitného vzdělání. Ekonomů je jak naseto a zaměstnavatel si dnes vybírá mj. právě podle absolvované školy, a bude ještě hůře.
Jestli někde povolují přestup po semestru se nejlépe zjistí telefonátem na jejich studijní. reagovat zde-
(26.10.2015 23:44:32, Kvestorník) Prostě na to nemá a v tom případě je lepší, aby šla na nějakou lehčí univerzitu, například kominickou. reagovat zde
-
(27.10.2015 07:29:50, kdosi) Je 27.10. Výuka na VŠE začala 21.9. Čili má za sebou cca měsíc. V tom se nic nepozná. Zase se tam dostala, což je na některé fakulty VŠE dost těžké. Podle mne lépe vyčkat, pak se uvidí. Ale utíkat hned, se mi zdá jako ***ost. Cokoliv, na co v oblasti ekonomie v ČR přestoupí ( na IES to určitě nebude), bude přestup z 1. ligy do nějakého okresního přeboru. reagovat zde
-
(27.10.2015 17:29:31, Kvestorník) To je pravda, proto považuji za rozumné změnit obor na kominíka. reagovat zde
-
-
-
-
-
(20.12.2016 14:27:17, Martina) Já taky měnila školu v prvním semestru. Nepřijde mi na tom nic zvláštního. Šla jsem na VŠEM a nelituji. Jasně, je to soukromá škola a bla bla bla, ale alespoň mám čas si nahnat praxi, kterou později budu potřebovat, což s veřejnou školou zase až tak dobře nejde. reagovat zde
-
(20.12.2016 15:57:01, x) Statistiky uplatnitelnosti absolventů a jejich nástupního platu říkají něco úplně jiného. Tedy pokud není tvojí vysněnou pozicí práce se(x)kretářky, ale pak by bylo lepší přípravou studovat učitelství telocviku a angličtiny reagovat zde
-
-
(02.01.2018 22:36:24, Andrea) Sice je to už necelé dva roky, ale nechápu, proč si tu ze slečny někdo dělal legraci. VŠE s kreditovým systémem není žádná legrace. Stačí Vám JEDNO zakopnutí v průběhu semestru a úspěšné složení zkoušky se pomalu vzdaluje. Na některých fakultách je takových povinností za semestr tolik, že by se jeden nestačil divit. Nemluvě o tom, že na zkoušku je garantovaný pouze jeden pokus. Ano, student má sice s otazníkem pokus druhý, ale musí se vejít mezi 50-59 %, v opačném případě rovnou letíte . A protože na VŠE je velká část zkoušek písemná, tak to nejde nijak "okecat." Záložních kreditů moc není. Takže často u zkoušek hraje velkou roli tlak, že tam jdu poprvé a musím to dát. Zvlášť u předmětů, kde nemáte žádné bodování přes semestr, to není moc sranda. A aby byla sranda veliká, opravné termíny zkoušek zpravidla vypíší na jeden a ten samý den a často i hodinu.
Podtrženo a sečteno: pokud slečna chtěla kvůli kreditovému systému z VŠE odejít, rozhodně není automaticky hloupá . A co se týče IES: je to jinak zaměřené pracoviště, ale to je tak všechno. Znám studenty IESU, kteří se na VŠE ani nedostali a tam jsou v naprosté pohodě. Znám studenty VŠE, kteří šli na IES studovat magistra a nemají problém. Tak než příště začnu psát o kominících, něco si o tom zjistím.
reagovat zde
Podobné příspěvky:
- přetup na jinou VŠ - Ostatní
- Ukončení stávající VŠ a přestup na jinou - Informace o studiu
- Přestup na jinou fakultu před zápisem - Informace o studiu
- Přestup mezi školami - Ostatní
- Přestup na jinou školu - Vysoká škola ekonomická v Praze
- Přestup na jinou VŠ - Informace o studiu
- Přestup na jinou VŠ - Ostatní
- přestup na PF UK - Informace o studiu
- Přestup na jinou fakultu - Výběr vysoké školy
- Přestup na jinou VŠ - Informace o studiu
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 10.10.2024 13:20:23.