Ahoj. Mám docela příšerné dilema a rád bych se zeptal již studujících na FJFI. Momentálně jsem na FELu, kde mě to absolutně nebaví, je to strašná nuda. Mám velmi kladný vztah k fyzice a matematice, rád se ji učím, mám i docela dobré výsledky přesto, že mě FEL nebaví. Mám moc rád teoretickou fyziku, pochopení jevů kolem mě. Jediné, k čemu nemám moc vztah, je řešení příkladů z fyziky. Ale chci přestoupit na FJFI - nejlépe asi obor Fyzika a technika termojaderné fúze. Chci se zeptat, jak vůbec to studium probíhá, jaká náročnost na odvození fyz. vzorečků, důkazy matematických vět tam je, a hlavně, jak moc kladou důraz na řešení příkladů (které, podotýkám znovu, mě opravdu nebaví).
Díky za odpovědi.
Email: elvisdnbgmailcom
FJFI - otázky ohledně studia
13.05.2015 14:39:26, SPS, zhlédnuto: 1397x, reakcí celkem: 3Reagovat na příspěvek
-
(13.05.2015 17:50:58, ?) Ahoj,
přestup možný nebude, i OES jsou proti FJFI celkem triviální, takže jedině znovu první ročník. Pokud tě moc nebere "řešení fyzikálních příkladů" (je fakt, že v mechanice je to celkem nuda a pak je skok to numeriky..), co kdybys šel studovat obecnou matematiku na MFF UK a v navazujícím magistrovi šel na matematické modelování. reagovat zde-
(13.05.2015 21:03:50, SPS) Díky za reakci. Studuju Kybernetiku, robotiku, což je asi ten nejnáročnější obor na FELu, což mě stále udržuje při naději, že bych mohl přestoupit. Příklady v mechanice jsou fakt zlo, máš pravdu. O MFF jsem již uvažoval, ale jako alternativu jsem ji zavrhl, protože stále slepě doufám, že mi přestup uznají (aspoň teda některé předměty, třeba Lineární algebru, Analýzu funkcí jedné a více proměnných, Mechaniku.. sice to nebereme do takové hloubky, ale aspoň něco z toho) a nemusel bych znova do "vyhazovacího" prváku. Pokud bych šel na MFF, jako magistra bych šel na Astrofyziku, která je mým cílem. reagovat zde
-
(13.05.2015 23:35:04, ?) Z hlediska náročnosti ve smyslu matematického a fyzikálního obsahu je obor otevřené elektronické systémy náročnější; jen nevím, jestli náhodou teprve teď neberou studenty do prvního prvního ročníku.
Co se týče uznání, tak o tom velmi pochybuji. Matematika na FEL je primárně výpočetní v tom smyslu, že musíš být schopen především počítat, takové detaily jako dokazování jsou spíše pro mimořádně aktivní studenty. Matematika na FJFI je srovnatelná s MFF, tedy skutečně musíš umět alespoň zásadní tvrzení dokázat, a i znalosti jsou třeba podstatně hlubší. Schválně se podívej na studijní plány a také na osnovy předmětů.
Pokud skutečně nechceš ztrácet čas tím, že bys absolvoval znovu první ročník, můžeš použít málo využívanou možnost. Totiž až budeš mít Bc. - a to i Bc. z FEL - můžeš si podat přihlášku na navazující magisterské studium klidně na astrofyziku. Chce to jen maličkost, umět vše podstatné z bakalářského studia fyziky. I kurzy matematiky na FEL ti dají dobrý základ na to, abys zvládl samostudiem a případnými častými dotazy např. na fóru Aldebaranu dosáhnout úrovně potřebné ke studiu fyziky. reagovat zde
-
-
Podobné příspěvky:
- Rozhodování se mezi ČVUT FEL / FJFI - Výběr vysoké školy
- ČVUT FJFI - Výběr vysoké školy
- FJFI ČVUT - Výběr vysoké školy
- MFF CUNI vs ČVUT FJFI - Výběr vysoké školy
- FJFI ČVUT výběr studijního programu - České vysoké učení technické v Praze
- Dotaz ohledně dálkového studia na VŠ - Informace o studiu
- FJFI - náročnost + nutné přednášky - České vysoké učení technické v Praze
- F1 dotaz ohledně oborů a způsobu studia - Vysoká škola ekonomická v Praze
- FIT nebo FJFI? - Výběr vysoké školy
- Dotaz ohledně poplatků za studium dvou oborů - Ostatní
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 16.01.2025 22:31:53.