"Dobrý den,
při prohlížení vašich stránek jsem narazil na užitečnou část týkající studia dvou oborů najednou a poplatků s tím spojených v různých situacích. Musím však podotknout, že nejsem zrovna zběhlý ve finančních a právních otázkách, proto bych se chtěl zeptat, jak se situace má v mém konkrétním případě: Jsem studentem bakalářského tříletého oboru biologie na PřF UK v prvním ročníku (tedy momentálně na konci prvního semestru), je mi 19 let (nar. 23.7.1995) a přemýšlel jsem o započetí souběžného studia medicíny na 1.LF UK. Chtěl bych se zeptat jak se věc má s případnými poplatky za studium pokud bych příští září skutečně nastoupil ke studiu na LF, existuje několik variant: 1) Nastoupil bych ke studiu obecného lékařství (6 let Mgr program) a pokračoval v bakalářském tříletém programu na PřF a poté ukončil studium na PřF a pokračoval ve studiu na LF do řádného uzavření studia 2) pokračoval bych ve studiu i na PřF po ukončení bakalářského studia další 2 roky v magisterském studiu, vše ostatní obdobně 3) na 1.LF bych od září studoval zubní lékařský (5 let Mgr program) a studia na PřF bych zanechal po ukončení bakalářského programu 4) na PřF bych souběžně pokračoval v magisterském programu další dva roky 5/6) započal bych studium na LF (zubní nebo všeobecné - 5/6 let) a ukončil studium na PřF. Chtěl bych se zeptat na přibližný odhad na kolik by mě jednotlivé varianty (člověk si nemůže bohužel zcela svobodně vybrat tu, která se mu nejvíce líbí :-) ) vyšly, nebo minimálně za které úseky kterého studia bych vlastně přesně platil a alespoň kde by se dalo zjistit, jaká by byla přesná výše těchto poplatků (případně ještě s alternativami nějakého samozřejmě neplánovaného prodloužení studia).
Děkuji mnohokrát"
Děkuji i případným dobře informovaným rádcům z této stránky za odpověď :-)
Email: tzdobinskygmailcom