(28.02.2015 06:58:28, x)
Pokud jde o strukturovaný vs. souvislý životopis: Já o tom tedy nic nevím, ale když se nad tím zamyslím:
1) Účel souvislého životopisu vidím v tom, že z něj škola pozná, jestli jste schopni napsat souvislý text na zadané téma, jak jste na tom s gramatikou, jakou slovní zásobu máte atd.
2) Účel strukturovaného životopisu je mi záhadou. Studenti ve své většině právě dokončili střední školu, co tak asi budou do životopisu uvádět? Když někdo napíše, že ve škole psal do tamního školního časopisu, tak to sice může dát nějaké plusové body, ale nevím nevím, já na místě hodnotitele bych bral uváděné údaje s velkou rezervou (protože do životopisů lidé velmi často lžou, zejména pokud jde o úroveň zvládnutí nějaké oblasti - "psal jsem čtyři toky do školního časopisu" dost pravděpodobně znamená "... a za tu dobu jsem napsal šest článků, tři v prváku a po jednom v dalších ročnících, z toho čtyři byly na jeden odstavec a objektivně nestály za nic.").
Pokud si nejste jistá, můžete napsat obě varianty...
V tom Wordu pozor, ať je výsledek k něčemu. Používejte prostředky, které vám Word dává, třeba styly.
reagovat zde