Management zdravotnictví


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 23.10.2013 19:56:40, Ajina, zhlédnuto: 3260x, reakcí celkem: 3Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekAhoj, hledám tipy od studentů, kteří tento obor studují, či lépe už ho vystudovali. Mám zájem o kombinované studium magisterské navazující tohoto oboru. Zajímá mě uplatnění, náročnost, a přijímací zkoušky. Příští rok končím bc a tento obor mě zatím zaujal nejvíce. Zejména proto, že je to propojení ekonomie a zdravotnictví, vidím v tom širší možnosti uplatnění na trhu práce..

Email: andrea.jezseznamcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (23.10.2013 20:49:22, Inkvizitor) Uplatnění na trhu práce je pro absolventy takových oborů mizivé. Na ryze ekonomická místa jsou obsazování preferenčně "čistokrevní" ekonomové, na managerské posty ve zdravotnických zařízeních jsou obsazováni na pozice nižšího managementu z principu věci a z legislativy zdravotníci s odbornou způsobilostí (primáři, vrchní a staniční sestry, vrchní laborantky,...), do pozic vyššího managementu jsou pak nezdravotníci obsazováni jen výjimečně - a obvykle jde o instalace zasloužilého straníka. Ono je to celkem logické, byla by hloupost instalovat do vyššího managementu někoho, kdo nemá zkušenosti z nižšího managementu a především kdo nemá poměrně hluboké znalosti týkající se problematiky. No a organizačně jsou zdravotnická zařízení mnohem složitější než dejme tomu taková šroubárna.
    Můj názor je ten, že obory typu management ve zdravotnictví by měly být pouze kombinované a vyhrazené, podobně jako jiné kombinované zdravotnické obory (některé explicitně, jiné implicitně rozsahem požadované praxe), pouze uchazečům, kteří již ve zdravotnictví pracují. reagovat zde
    Web: http://www.youtube.com/watch?v=CqgZnvfJ9Jg
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (25.10.2013 14:47:39, Ajina) Ok, děkuji za příspěvek. Mohu tedy nastavit otázku dotazem, který navazující obor by někdo mohl doporučit po bc fyzioterapie? prezenční nadále studovat nepřipadá v úvahu. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (28.10.2013 21:08:04, Inkvizitor) Ptáš se špatně. Především se sama sebe zeptej, na co potřebuješ další studium. No a pokud je odpovědí pouze něco nekonkrétního o "nutnosti dalšího vzdělávání" nebo "každý kastrovaný samec tura domácího je Mgr./Ing., tedy i já chci", pak věz, že další studium nepotřebuješ.

      Pokud ti ale jde skutečně o další vzdělávání, mělo by být jasné, k čemu další vzdělávání chceš. Pokud si chceš zlepšit pozici na trhu práce, nezbývá než se pokusit nějak - a ne nezbytně ihned po bakalářské promoci - vystudovat i prezenční navazující magisterské studium. Fyzioterapie je poměrně specializovaný obor a bezprostředně moc jiných možností nenabízí. Možnosti studia v příbuzných oborech jsou pak dány především tím, co se dokážeš naučit sama.

      Jinak studium Managementu zdravotnictví ve Zlíně je zcela zabitá záležitost (UTB nemá dostatek kvalitních lidí ze zdravotnictví), stejně tak je to zabité i v Olomouci, kde pro změnu chybí odborníci na management a ekonomiku. Pokud už chceš z nějakého důvodu studovat obor zpola ekonomický a zpola zdravotnický obor, tak největší smysl má, vzhledem k tomu, že nestuduješ VŠE (kde je toto nabízeno celkem rozumně jako minor k hlavnímu oboru), a vzhledem k tomu, že požaduješ kombinovanou formu, s přimhouřením obou očí obor Systémová integrace procesů ve zdravotnictví na FBMI ČVUT. Další více či méně smysluplné navazující magisterské obory, které lze studovat kombinovaně, jsou již v říši sci-fi, protože vyžadují nastudování prakticky celého jejich bakaláře cestou samostudia (např. obor Biomedicínské a ekologické inženýrství na FEKT VUT). reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Laboratorní diagnostika ve zdravotnictví - Výběr vysoké školy
  2. Systémová integrace procesů ve zdravotnictví - České vysoké učení technické v Praze
  3. EKF Management nebo Národní hospodářství? - Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
  4. Management ve zdravotnictví - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
  5. Specializace ve zdravotnictví - LF MU Brno - Výběr vysoké školy
  6. navaz.kombin.stud. obor: Management zdravotnictví - Univerzita Palackého v Olomouci
  7. Arts management navazujici - Přijímačky, přípravné kurzy
  8. VŠE Management x VUT Řízení a ekonomika podniku - Výběr vysoké školy
  9. Management cestovního ruchu - prezenční studium - Univerzita Jana Amose Komenského, s.r.o.
  10. FEK - Bc. Informační management (IM) - vyplatí se mi to v mém případě? - Západočeská univerzita v Plzni

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.