Dobrý deň prajem, chcem sa podeliť o skúsenosti a vopred "varovať" uchádzačov o štúdium na MU-odbor Informační studia a knihovnictví. To ako sa správa celá katedra, to som nezažila ani na vysokej na Slovensku (a to je čo povedať). K štátniciam sa nedostala ani štvrtina, závidím tým, ktorí to radšej vzdali už po prvom roku. Okrem toho že z Mgr. stupňa vylezieš a nemáš prax, najlepšie kde sa uplatníš je knižnica (a na to ti stačí stredná škola)...Je to veľmi propagovaný odbor, s výnimočnou koncentráciou šikanovania-chtivých vyučujúcich, ktorí sú jedna veľká parta- keď nesadneš jednému, už sa po tebe vozí celá katedra. Hlavne pozor na Mareka Timka, ktorý učí aj v Opave, a s ktorým má veľa báb podobné skúsenosti ako ja. Keď som sa obrátila o pomoc vedúcemu katedry a dekanovi, odbili ma tým, že moja sťažnosť je neodôvodnená. Proste držia pri sebe aj keby čo bolo... Takže hlavne baby pozor!!! Ja som spravila všetky predmety až na tento posledný, ale neviem ako ďalej, neviem ako bojovať proti obťažovaniu, keď ani dekanovi to nevadí...
Email:
mila.somjagmailcom