Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s tímto oborem + kombinovaným studiem. Nastupuji tam po VOŠ a chtěla bych nějaké info přímo od studentů. Popřípadě, jestli se tam také někdo chystáte :-)
Vzdělávání dospělých - kombinované
Kategorie: Univerzita Jana Amose Komenského, s.r.o.
Zobrazit reakce: od nejnovější - strom chronologicky
04.09.2012 09:19:45, El, zhlédnuto: 2666x, reakcí celkem: 13Reagovat na příspěvek
-
-
(24.11.2012 19:50:45, Lucie) Zdravím, na tento obor ve zkráceném 1letém studiu (po VOŠ) v kombinované formě jsem nastoupila v letošním roce. Přestože jsme toho zatím moc nestihli, jsme mírně řečeno trochu rozčarovaní. Školné není úplně zanedbatelné a očekávali bychom proto alespoň základní "služby" - např. dostatečně prostorné učebny (ve skupině nás je 60, většina učeben bohužel takovou kapacitu nemají - tudíž se tam všichni nevejdeme, resp. ne všichni mají židli), v učebnách chybí zásuvky (připojení notebooků tedy téměř není možné), kromě školného se platí - když to přeženu - za každé "dobrý den" - za každou žádost, které jsou potřeba téměř neustále (žádosti o splátkové placení školného, žádost o schválení externího vedoucího bakalářky,..), za veškeré studijní materiály - kromě skript i např. nutná brožurka Jak napsat diplomku nebo bakalářku ( byť máme k bakalářkám seminář - tam jsme ale dostali informace typu: tohle najdete na str. 39 brožurky, citace na začátku brožurky...). Organizační informace k nám neproudí žádné nebo naopak více odporujících si... Např. o procesu zadávání bakalářky jsme se dozvěděli v listopadu - s tím, že zadání musí být schváleno katedrou do konce listopadu. V tu chvíli už ale nebyli volní téměř žádní vedoucí, proto nastal boj o ty poslední volné, jinak nezbývá než najít externího vedoucího a pak přichází na řadu právě ona placená žádost... Zkrátka prostorové, technické zajištění i organizaci bychom si za to školné představovali zásadně jinak.
CO se týká úrovně výuky, hodně záleží na konkrétních profesorech - jsou tam velké kapacity, které mají přednášky užitečné i zábavné, ale také tací, kteří už by přednášet neměli... Ke zkouškám zatím nemůžu napsat nic. Jen že doufáme, že u nich žádné komplikace nenastanou :-)
Hodně štěstí :-) reagovat zde-
(01.12.2012 11:47:36, Kata) S těmi židlemi to je přehnané - každý studující má svou židli. Je pravda, že učebny mohly být o trochu větší, ale když se vám na přednášku nenacpou studenti z jiné skupiny, tak je učebna akorát. A k notebookům - tak s tím jsme problém neměli.
Platba za studijní materiály je naprosto běžná. Brožurka k psaní BP a DP je opravdu nutná a stojí 70 Kč - to zase není tak vysoká částka a hodně pomůže ve vypracování BP/DP.
Co se týče těch informací, tak to je nejspíš zapříčiněno tím, že nastupujete přímo do posledního ročníku. Ostatní, co studují od 1. akademického roku, již v té době mají své vedoucí i témata prací schválená. Vždyť v 5. semestru si už lidi chystají podklady na státnice, píší BP a hlavně znají školu, a vědí, jak to tam funguje. Vy přijdete do úplně nového prostředí, když jdou ostatní do finiše. Hold zvládnout vše za jeden rok je náročné - to je normální.
Taky hodně záleží na celé skupině, jak si dokáží vzájemně pomáhat. Vy se ani nestačíte za ten rok ve třídě pořádně poznat.
Jinak zkoušky a zápočty probíhají podle sylabů. Když umíte, tak není problém.
Všem přeji hodně úspěchů ve studiu. reagovat zde
Email: studium11seznamcz-
(08.04.2013 20:16:46, KUKU) Musím říct že informovanost sekreteriátu je téměř nulová. Nic Vám neřeknou a ještě to vypadá že je obtěžujete :-) Termíny na ZK jsou vypisovány mnohdy na poslední chvilku a ještě se nedostane na všechny. A když voláte a ptáte se co a jak tak neví co se bude dít je to celkem k pláči. A bohužel je toho víc. I učitelé si ztěžují jaká je komunikace. reagovat zde
Email: reklama2seznamcz-
-
(26.09.2013 22:09:11, Kata) Tak na to musím opět reagovat. Co se týče informovanosti, tak veškeré potřebné info člověk dostane ... a nesetkala jsem se s tím, že by byl někdy někdo nepříjemný. Jsou jen situace, že se hned napoprvé (někdy i častěji) nedovoláte na sekretariát. Při osobní návštěvě jsem vždy dostala informace, které jsem potřebovala.
Termíny zkoušek nejsou vypisovány na poslední chvilku ... a zaručeně se dostane na všechny. Termíny se vypisují na zabezpečených stránkách, takže všichni vědí, kolik je vypsáno na konkrétní termín míst, a kolik z toho je již obsazeno. Najdou se "možná" i tací, kteří zkoušku odkládají na poslední chvíli, a pak se diví, že tam už žádný volný termín není... Nebude to ale tím, že by bylo vypsáno málo míst. Ba naopak, termínů + míst bylo vypisováno vždy více (na pracovní dny i víkendy), aby měl každý možnost výběru vyhovujícího data a času. Takže podle mě nic k pláči není. reagovat zde
Email: studium11seznamcz-
(27.09.2013 20:43:09, Silva) Ta škola je k pláči! Na studijním sedí nepříjemné jepice! A nikdo věčně nic neví a všichni na vás serou jako při hledání vedoucího bakalářky. Za ty peníze dost smutné. Kdyby tu nebylo tak triviální studium šla bych asi jinam. reagovat zde
-
-
-
(26.05.2013 21:06:52, Adam) Souhlas. ***eččci co nastupují do posledních ročníků, protože je ze státních škol vyrazili, pak takhle kvákají, že jim něco nestačí a mají kvůli sobě problém s BP a DP. reagovat zde
-
-
-
-
(26.05.2013 17:36:44, Adéla) Ahojky chystám se tam na obor EHS mám tam kamarádku z obchodky a prej se za celý tříletý studium učila jen na dvě zkoušky ty ostatní nějak natipovala v testcentru nebo opsala od spolužáka s kterým seděla nebo z taháku protože je prej nikdo nikdy nehlídal. To je škola pro mně nejsem ten tip šprta a nestydím se za to klidně to tu přiznám a odsuzovačné názory jsou mi úplně jedno. Já chci titul a ten tady získám určitě jsou i horší ale i lepší školy. UJAk vnímám jako střed. Ani dobrá ani špatná. Vzhledem k situaci ve školství hodnotím spíše pozitivně. reagovat zde
-
(18.06.2013 09:31:04, Andrea) A může se zeptat jak často tam jezdíte? Nebo-li jak často probíhá výuka, chtěla bych si udělat kurz, který je také o víkendu a mám strach že se mi to bude krýt. reagovat zde
Email: utratovacentrumcz -
(27.06.2013 14:51:32, laryska) Dobrý den chtěla bych letos nastoupit na obor vzdělávání dospělých-dálkově, jsem z VOŠ, chtěla bych se zeptat, jak probíhá dálkové studium-hlavně, jak se pohybuje čas-odkdy dokdy a jak často. Jsem totiž z Brna a nemám v Praze ubytování a ráda bych dojížděla. Děkuji za odpověď reagovat zde
Email: laryska33seznamcz-
(28.06.2013 10:48:27, vikan) Já nastupuji taky na vzdělávání dospělých dálkově,už jsem přijata.Je to 1x za měsíc sobota,neděle od 8-19 hod.
reagovat zde
Email: vikanseznamcz-
(04.09.2014 14:56:04, Markéta) Ahoj, chci letos nastoupit také na vzdělávání dospělých dálkově, chtěla jsem se zeptat jak to tam chodí, pokud jsi nakonec nastoupila. Mám také VOŠ, A CHCI NASTOUPIT DO TŘEŤÁKU. Mohla bys mi napsat jak to tam chodí a jestli se škola dá zvládnout při práci a třech dětech. Uznali Ti předměty? dělala jsi nějaké rozdílové zkoušky? je tam jazyk? Děkuji Markéta reagovat zde
Email: marketa.rygcentrumcz
-
-
Podobné příspěvky:
- kurz celoživotního vzdělávání - Česká zemědělská univerzita v Praze
- VŠJAK - vzdělávání dospělých - Ostatní
- Intenzivní péče - kombinované studium - Masarykova univerzita
- kurzy celoživotního vzdělávání - Česká zemědělská univerzita v Praze
- ESF MU - Ekonomika a Management kombinovaně - Masarykova univerzita
- Kombinované a distanční studiium - Ostatní
- UJAK obor vzdělávání dospělých - Ostatní
- Celoživotní vzdělávání ČZU - VSRR konzultační středisko Klatovy - navazující - Informace o studiu
- Celožiotní vzdělávání Olomouc LF - všeobecné lékařství - Univerzita Palackého v Olomouci
- Kombinované studium - Informace o studiu
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 09.12.2024 06:15:03.